Ζαχαριάδης: Θα διαλυθούμε πριν τις εκλογές με αυτήν την εικόνα στο ΣΥΡΙΖΑ

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 19/09/24 - 18:31

Κραυγή αγωνίας ότι θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου, έβγαλε ο Κώστας Ζαχαριάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την κατάσταση ως ντροπιαστική και παρακμιακή, ενώ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτσι πάντα, αλλά ότι κατάντησε έτσι.

Ο δημοσιογράφος, σχολίασε ότι το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, αλλά υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια - ακόμη και επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα. Μνημόνευσε τις κατηγορίες περί των υπονομευτών, καθώς και το περιστατικό με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που λίγο έλειψε να δείρει τον Πάνο Ρήγα, για να καταλήξει ότι «υπήρχε όλο αυτό. Έβραζε όλο αυτό το πράγμα. Απλώς τώρα άνοιξε το καπάκι και βγήκαν όλα έξω», παρομοιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με μια χύτρα ταχύτητας.

Ο κύριος Ζαχαριάδης το πήγε ένα βήμα παρά πέρα, λέγοντας πως «είναι άλλο να έχεις μια αντιπαράθεση, μια διαφωνία, μια σύγκρουση -ακόμη και σε έντονους τόνους- με πολιτικά επιχειρήματα. Και είναι άλλο πράγμα, αυτό το οποίο ζούμε αυτή την περίοδο. Και δεν έχει ανοίξει το καπάκι της χύτρας, έχει ανοίξει το καπάκι της αποχέτευσης». Πολύ σκληρή η συγκεκριμένη αυτοκριτική, αλλά καθόλα δίκαιη. Και αυτό πρέπει να το πιστωθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιας και έκανε τον πλέον επιτυχημένο παραλληλισμό.

Ορθώς η Νοτοπούλου θέλει να δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες με τον Κασσελάκη

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κύριος Ζαχαριάδης κάλεσε να υπάρξουν καθαρές κουβέντες απ' όλες τις πλευρές, ενώ παράλληλα είπε ότι «θεωρώ ότι σωστά κάνει η Κατερίνα Νοτοπούλου, που λέει στον Στέφανο Κασσελάκη "έλα να δώσουμε τους διαλόγους". Εγώ δεν πιστεύω ότι οι διαφορές μεταξύ συντρόφων -αν θεωρήσουμε ότι συνεχίζουμε να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο-, ότι λύνονται στα δικαστήρια».

Βέβαια, όταν οι κατηγορίες αγγίζουν τα όρια των ποινικώς κολάσιμων πράξεων, κανένα εσωτερικό όργανο δεν μπορεί να έχει την ευθύνη απόδοσης της δικαιοσύνης. Διότι τότε μιλάμε για συγκάλυψη. Και δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει βεβαρυμένο παρελθόν. Όπως τότε -το 2013-, με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα -ο οποίος είχε κατηγορηθεί από πολλές υπαλλήλους της πρεσβείας για σεξουαλική παρενόχληση-, όπου αντί να τον σύρουν στα δικαστήρια, θεώρησαν προτιμότερο να στείλει επιστολή ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να τον αποσύρει από την Ελλάδα -όπως και έγινε- «για να μη σπιλωθεί ο αγώνας της Αριστεράς». 

Θα διαλυθούμε πριν τις εκλογές 

Επιχειρηματολογώντας υπέρ του γιατί να μη φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, η υπόθεση του bullying του Στέφανου Κασσελάκη, εναντίον της Κατερίνας Νοτοπούλου, ο κύριος Ζαχαριάδης είπε ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε ό,τι έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από μια διαδρομή, από κάποια "πιστεύω", από κάποιες αξίες. Αυτή η κατάσταση είναι τραγική», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «αν πάμε έτσι στην κεντρική επιτροπή, στο συνέδριο και στις εκλογές, - δε θα μπορέσουμε να φτάσουμε. Θα διαλυθούμε». Δηλαδή, κατά τον κύριο Ζαχαριάδη, είναι προτιμότερη η συγκάλυψη, από την ενδεχόμενη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθείς με τις αξίες του και τις προτεραιότητές του, κύριε Ζαχαριάδη. Απλώς μην ξεχνάτε, ότι η κοινωνία ακούει και βλέπει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ