«Πέφτει» στοιχηματικά ο Τραμπ μετά την τηλεμαχία

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 11/09/24 - 20:45

Οι αποδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησαν σήμερα στις στοιχηματικές πλατφόρμες, μετά την τηλεμαχία του με την Κάμαλα Χάρις, από την οποία πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι βγήκε χαμένος, ενώ ταυτόχρονα και η μετοχή του ομίλου του πέφτει.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν στη δημοσιότητα νέες δημοσκοπήσεις, αλλά η αρχική αντίδραση των bookmakers υποδηλώνει ότι η Χάρις είχε το πάνω χέρι στη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία απέναντι στον πρώην πρόεδρο Τραμπ», σχολίασαν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών, που τις τελευταίες ημέρες υπολειπόταν του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της, σύμφωνα με την διαδικτυακή στοιχηματική πλατφόρμα Smarkets, πέρασε μπροστά.

Γύρω στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) η πιθανότητα εκλογικής επιτυχίας της ανερχόταν στο 51,2%, έναντι 48,1% για τον Τραμπ. Το πρωί της Τρίτης, ο πρώην πρόεδρος πιστωνόταν με 52,3% πιθανότητες νίκης στις εκλογές, έναντι μόνο 46,3% της Κάμαλα Χάρις.

Η πρώην γερουσιαστής από την Καλιφόρνια προηγείται επίσης και στις στοιχηματικές πλατφόρμες Bovada και Bet365. «Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, η Δημοκρατική υποψήφια θα είναι το φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου», εκτίμησε σήμερα η βρετανική Bet365.

Εξάλλου, αμέσως μετά την τηλεμαχία, η μετοχή του ομίλου μέσων ενημέρωσης του Τραμπ, του Trump Media and Technology Group (TMTG), υποχωρούσε κατά 12,27%. Από τις 26 Μαρτίου η μετοχή της TMTG έχει χάσει σχεδόν το 80% της αξίας της.

Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν σταδιακά από τον όμιλο αφού ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε και πάλι να αναρτά μηνύματα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) που είναι ανταγωνιστική της δικής του Truth Social.

Πήραν επίσης αποστάσεις από τον όμιλο αφού αποχώρησε από την προεδρική κούρσα ο Τζο Μπάιντεν και τη θέση του πήρε η Κάμαλα Χάρις.

Ταυτόχρονα, πλησιάζει και το τέλος της περιόδου του lock-up, κατά την οποία οι επενδυτές που κατείχαν μετοχές πριν από την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο δεν μπορούν να τις πουλήσουν.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Τραμπ θα μπορεί να πουλήσει όλες ή ένα μέρος των μετοχών του στην αγορά. Σήμερα κατέχει περίπου το 57% των μετοχών της TMTG.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ