Φωτιά στα Χανιά: Μήνυμα εκκένωσης για Πλατανιά από το 112 - Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχεία

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 11/09/24 - 18:28

Μεγάλη φωτιά εξακολουθεί μαίνεται κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες και σπίτια στον Πλατανιά Χανίων. Λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ήχησε το 112, ενημερώνοντας όσους είναι στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και στη συνέχεια εστάλη και δεύτερο μήνυμα 112 το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους που βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη, τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

112

Για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού, κρίθηκε - νωρίτερα - απαραίτητο να εκκενωθούν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή και βρίσκονταν κοντά στον τόπο όπου είχαν ξεσπάσει οι φλόγες.

Την ίδια στιγμή, αγωνία επικρατεί για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα και τρία ελικόπτερα της υπηρεσίας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».Στην επιχείρηση συνέδραμε η αστυνομία ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε έκταση κοντά στην παλιά εθνική οδό στο ύψος του Γερανίου και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

fotia6


Ο καπνός από τα καλάμια που καίγονταν ήταν πυκνός και μάλιστα ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση.

fotia2
fotia3
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ