ΑΕΚ: Από τις κορυφαίες «κιτρινόμαυρες» αγορές

 
Ο Πιερό γίνεται η 6η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 10/09/24 - 14:17

Η μεταγραφή του Πιερό είναι αρκετά αδικημένη ως προς το επικοινωνιακό της κομμάτι υπό την έννοια ότι η ΑΕΚ -και κατ’ επέκταση όλος ο περίγυρός της- στο προηγούμενο διάστημα είχε μπει σε συζητήσεις με βάση τις οποίες έκαναν παρέλαση αρκετά εκατομμύρια ευρώ και ποσά που ήταν δυσανάλογα με τη λογική του συλλόγου.

Όταν ακούς ότι οι συζητήσεις με την Τσέλσι για τον Φοφανά κινούνται γύρω στα 10 εκατ ευρώ, τότε ενδεχομένως μια μεταγραφή που στο τέλος θα κοστίσει κάτι παραπάνω από 3 εκατ ευρώ όπως αυτή του Πιερό να σου φανεί… ψίχουλα. Δεν είναι όμως. Κάθε άλλο.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, τα χρήματα που θα ξοδέψει η ΑΕΚ για την απόκτηση του Πιερό βάζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση πολύ κοντά στην πρώτη 5άδα των ακριβότερων μεταγραφών στην ιστορία της «Ένωσης».

1. Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα: 6.5 εκατ ευρώ

2. Ρόμπερτ Λιούμπισιτς από Ντινάμο Ζάγκρεμπ: 4 εκατ ευρώ

3. Αμπουμπακάρι Κοϊτά από Σεντ Τρούιντεν: 4 εκατ ευρώ

4. Εζεκιέλ Πόνσε από Έλτσε: 3.5 εκατ ευρώ

5. Βασίλης Τσάρτας από Σεβίλλη: 3.5 εκατ ευρώ

Ο Πιερό θα γίνει η 6η ακριβότερη μεταγραφή της ΑΕΚ όλων των εποχών με ένα ποσό που ξεπερνάει τα 3 εκατ ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έρχεται στον σύλλογο με καλύτερα νούμερα (σε αγωνιστικό επίπεδο) από τον μοναδικό σέντερ φορ της πρώτης 5άδας, δηλαδή τον Πόνσε.

Προφανώς υπάρχει η -μεγάλη- διαφορά ότι ο Πόνσε ήρθε από το δύσκολο ισπανικό πρωτάθλημα και ο Πιερό από το εμφανώς πιο εύκολο πρωτάθλημα Ισραήλ, ωστόσο είναι κάτι φυσιολογικό το να πληρώνεις το γκολ ειδικά όταν προέρχεται από μια ταχύτητα όχι και τόσο μακρινή από τη δική σου (Ισραήλ-Ελλάδα).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ