ΠΑΣΟΚ: Η μάχη των υπογραφών - Πόσες μάζεψε ο κάθε υποψήφιος

 
λλλ

Ενημερώθηκε: 09/09/24 - 19:47

Στις 9 το βράδυ λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, τα μέλη της οποίας στη συνέχεια θα ελέγξουν τις λίστες και θα προχωρήσουν στην ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 χιλιάδες υπογραφές από μέλη του κόμματος και 170 μελών της Κ.Ε , ενώ ο Χάρης Δούκας επέλεξε να καταθέσει σε πρώτη φάση 100 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος.

Συνεργάτες του Δημάρχου Αθηναίων κι υποψήφιου αρχηγού αναφέρουν ότι οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και προσθέτουν ότι έχουν ήδη συλλέξει πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες και θα ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες.

Ο Παύλος Γερουλάνος μέσω εκπροσώπου του θα καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ, πάνω από 8.000 υπογραφές, ενώ ο Βασίλης Βραχιώτης εκπροσωπώντας την Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε σε «στικάκι» 7000 υπογραφές μελών και όχι τις χειρόγραφες που έχουν ήδη συγκεντρώσει. Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ  14.000 υπογραφές μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικών πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του. «Είναι μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ.Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται-με βάση το καταστατικό-για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας», τονίζουν συνεργάτες του κ. Κατρίνη ο οποίος με δήλωσή του έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη ευχαρίστησε τους 14000 πολίτες που στηρίζουν υπογράφοντας την υποψηφιότητά τους.Η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της.

Ερωτηματικό παραμένει σχετικά με το αν ο κ. Γιάννης Κανελλάκης καταθέσει τελικώς τις απαιτούμενες υπογραφές στην ΕΔΕΚΑΠ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ