Ν.Δένδιας : Μήνυμα για τα «Σεπτεμβριανά» του 1955 κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως χωρίς την παραμικρή αναφορά σε Τούρκους και Τουρκία!

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 06/09/24 - 18:29

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια για τη σημερινή θλιβερή επέτειο των «Σεπτεμβριανών» του 1955 και του πογκρόμ του τουρκικού όχλου εναντίον του ακμάζοντος τότε Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως, χωρίς όμως να αναφέρει ούτε μία φορά τη λέξη «Τούρκοι» ή/και «Τουρκία»!

            Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας, ο οποίος αύριο στις 12:00 θα εγκαινιάσει το περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στο χώρο της 88ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παρουσία και των τεσσάρων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, με μόλις 17 λέξεις θυμήθηκε τη θλιβερή επέτειο, σημειώνοντας τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ»: «69 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά», το απρόκλητο και κεντρικά κατευθυνόμενο #pogrom σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης».

Αυτό ήταν το μήνυμα του κ. ΥΕΘΑ και εμείς να σχολιάσουμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης έστω και με 17 λέξεις, έστω και χωρίς την παραμικρή αναφορά σε «Τουρκία» και «Τούρκους», θυμήθηκε την επέτειο. Το Υπουργείο Εξωτερικών – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – ως τώρα τουλάχιστον την έχει «ξεχάσει»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ