Νικόλας Φαραντούρης: Σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 06/09/24 - 10:14

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Νικόλας Φαραντούρης βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του Mega και σημείωσε πως σε περίπτωση που γίνουν εκλογές στο κόμμα, ο ίδιος σκέφτεται σοβαρά να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε πως οι εκλογές για νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «η πιο αξιοπρεπής λύση σε αυτή τη συγκυρία»

«Αν η προσφυγή στα μέλη μας ήταν κάποια λύση για την εκτόνωση της κρίσης και της εσωστρέφειας, απάντησα ότι σίγουρα δεν είναι μία ιδανική λύση, είναι όμως μία κάποια λύση. Ίσως η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή» τόνισε.

«Δεν το εισηγούμαι ως ιδανική λύση, αλλά ως βέλτιστη δυνατή. Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας, απαξίωσης και φθοράς πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσει» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που τον θέλουν να θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο πρόεδρος Κασσελάκης προκηρύξει εκλογές στο κόμμα: «Σε περίπτωση που γίνουν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκρουσιακός ή διχαστικός, αλλά: «Ο ρόλος μου είναι ειρηνοποιός. Αν υπάρχει ρόλος για όλους μας, θα πρέπει να είναι της ενότητας. Αν με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί η δική μου παρουσία και ενδεχομένως υποψηφιότητα να είναι ένας κεντρομόλος πόλος – γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν φυγόκεντρες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ – το αποδέχομαι και το γνωρίζω».

«Αυτός είναι ο ρόλος όλων μας και σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να μπορέσω κι εγώ και οι άλλοι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία να αποτελέσουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης. Καθένας αναμετράται με τις ευθύνες του και με την ιστορική συγκυρία. Όλοι πρέπει να δείξουμε συλλογική υπευθυνότητα», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ