Με δυο στοχεύσεις η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 04/09/24 - 20:17

Με άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, και την ενίσχυση του εισοδήματος κυρίως των ευάλωτων, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει πυρετωδώς το οριστικό πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρθηκε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, το στοίχημα για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτή τη ΔΕΘ είναι πολιτικό καθώς θα επιδιωχθεί μια συνολική επανεκκίνηση για το κυβερνητικό έργο.

Η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNews Λίδα Μπόλα, επισήμανε οι δύο στοχεύσεις της κυβέρνησης αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στην αύξηση των εισοδημάτων. Ενώ πρόσθεσε: «Και με δεδομένο ότι ακούσαμε και σήμερα τον κύριο Μαρινάκη να λέει ότι το καλάθι της ΔΕΘ δεν θα είναι αυτό των άπλυτων παροχών που ενδεχομένως είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, υπάρχει και ένα πολιτικό στοίχημα για την κυβέρνηση: Να κάνει τους πολίτες να δουν ότι τα μέτρα που λαμβάνει σε μια σειρά κρίσιμων τομέων, όπως υγεία, παιδεία, μεταφορές (…)».

Σημείωσε πως η κυβέρνηση στη ΔΕΘ θέλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα έχει στο επίκεντρό του την καθημερινότητα, θα έχει έναν χρονικό ορίζοντα των επόμενων τριών ετών μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά πολύ γρήγορα θα αρχίσει να παράγει αποτελέσματα για τους πολίτες.

Κομβικό ρόλο σε όλο αυτό εκτιμάται ότι παίζει το πεδίο της οικονομίας, για πάρα πολλά νοικοκυριά, αν όχι για την πλειοψηφία τους. Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε και συνεχώς τα αρμόδια υπουργεία να υπενθυμίζουν τι έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως το πόσο έχουν βελτιωθεί οι δείκτες, όπως αυτός της ανεργίας, της ανόδου των αποδοχών και των μισθών.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι, όπως ανέφερε η Λίδα Μπόλα, ότι αυτό ο πολίτης δεν το εισπράττει ακριβώς, γιατί οι πληθωριστικές πιέσεις εξανεμίζουν ένα μεγάλο μέρος αυτών των αυξήσεων, αν όχι όλες.

Ως εκ τούτου, το στοίχημα του να αποδώσουν τα μέτρα της ακρίβειας κατά της ακρίβειας και ουσιαστικά η άνοδος που υπάρχει στο εισόδημα να φανεί τελικά και στο τέλος της μέρας για το κάθε νοικοκυριό. Είναι, επίσης, κάτι πολύ κρίσιμο για την επόμενη περίοδο, υπογράμμισε η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNews.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο (4/9) υπογράμμισε την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά με αύξηση των δικαιούχων voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. 

«Να επαναλάβω πόσο μεγάλο βάρος και σημασία αποδίδω στα προγράμματα της έγκαιρης και πρόωρης διάγνωσης πιθανών μαθησιακών λειτουργιών… Είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα δρομολογήσουμε έτσι ώστε τα παιδιά αυτά τα οποία αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες να μπορούμε να τα εντοπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» ανέφερε.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ