Aναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ΔΕΘ ζητούν συνδικαλιστές

 
δδ

Ενημερώθηκε: 03/09/24 - 17:34

Λίγες ημέρες πριν τη συγκέντρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ, συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς το Στέφανο Κασσελάκη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματεία και της Κεντρικής Επιτροπής, ζητούν την αναβολή της συνεδρίασης που έχει οριστεί για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στο επίκεντρο της επιστολής βρίσκεται η πρόταση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις των συνδικάτων. Όπως τονίζουν «είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει κομματική διαδικασία πάνω σε μια ετήσια προγραμματισμένη κινηματική διαδικασία των εργαζομένων».

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς:

Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σ. Στέφανο Κασσελάκη

Τα Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Κοιν.:

Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Σύντροφε Πρόεδρε,

Συντρόφισσες και σύντροφοι Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Στις 7-8 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ημέρες που, όπως είναι γνωστό, πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και έχουν προγραμματιστεί πλήθος εργατικών κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων και δράσεων διαμαρτυρίας, ενάντια στην πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση όλων των εποχών, την κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Σύσσωμος ο κόσμος της Εργασίας, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία και φυσικά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα είναι εκεί για να εκφράσουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στον αντεργατικό μεσαίωνα που έχει επιβάλλει στη χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη την ενεργή παρουσία του κόμματός μας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, στη ΔΕΘ, αυτές τις ημέρες, ώστε το κόμμα μας να δώσει δυναμικό παρόν δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, πλάι πλάι με τους ανθρώπους του μεροκάματου που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Επομένως, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει κομματική διαδικασία πάνω σε μια ετήσια προγραμματισμένη κινηματική διαδικασία των εργαζομένων ζητάμε εκ νέου και εγγράφως, την αναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις 7-8 Σεπτεμβρίου και την μετάθεσή της το αμέσως επόμενο διάστημα, ούτως ώστε να παραστούν μαζικά τα στελέχη και τα μέλη του κόμματός μας στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ δείχνοντας και εμπράκτως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στέκεται πάντα μαζί με την κοινωνία που διεκδικεί και αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας.

Σε περίπτωση που η αναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις 7-8 Σεπτεμβρίου δεν καταστεί εφικτή, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι τα μέλη της Κ.Ε. που έχουμε τη συνδικαλιστική ιδιότητα δεν θα παραστούμε στη συνεδρίαση της Κ.Ε. για να είμαστε παρόντες στις εργατικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δίπλα στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας, κάνοντας το χρέος μας ως συνδικαλιστές και ως πολιτικοποιημένοι προοδευτικοί πολίτες.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς.
-Γενιδούνιας Κώστας πρ.Πρόεδρος Σωματείου Μηχανοδηγών – Μέλος Γεν.Συμβουλίου ΓΣΕΕ
-Γρίβας Χρήστος Αντιπρόεδρος Γεν. Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
-Κατσούρας Σταύρος Μέλος Γεν.Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
-Κορδής Νεκτάριος Μέλος Γεν.Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
-Μανιάτης Κων/νος Αντιπρόεδρος ΕΚΑ – Μέλος Γεν.Συμβουλίου ΓΣΕΕ
-Μπαλτάς Θεόδωρος Μέλος Γεν.Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
-Τρούλης Γιώργος Ταμίας Δ.Σ. ΔΟΕ
-Φωτόπουλος Νίκος Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ