Μύδροι Θεοχαρόπουλου για Κασσελάκη: «Μικραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ - Να μιλήσει η βάση»

 
ddd

Ενημερώθηκε: 01/09/24 - 20:53

Την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζει με συνέντευξή του στην «Kontra News» το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καθώς όπως λέει «μικραίνει» τον ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά και κοινωνικά.

Για «να σταματήσει ο κατήφορος» καλεί τον πρόεδρο του κόμματος «να ανοίξει (…) τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου από τη βάση χωρίς υπεκφυγές», αλλιώς, «αν κρυφτεί πίσω από οριακούς συσχετισμούς οργάνων και πρόσκαιρες συμμαχίες που φτιάχνει για να μην οδηγηθεί στην κάλπη, θα αποδείξει απλώς ότι φοβάται την ετυμηγορία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδικότερα, σημειώνει πως η εικόνα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «αποκαρδιωτική για τους χιλιάδες ψηφοφόρους του» και τονίζει πως «την κύρια ευθύνη την έχει η ηγεσία που και αυτό το καλοκαίρι αντί για παραγωγή πολιτικής παρήγαγε εσωστρέφεια σε όλα τα επίπεδα». Και συγκεκριμένα: «Πλούσια παραγωγή ειδήσεων παραπολιτικής και lifestyle, πρωτοφανής στοχοποίηση από τον ίδιο τον πρόεδρο δεκάδων μελών της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής με ειδικά βίντεο όπου μιλάει ο πρόεδρος εναντίον τους, διαγραφές, απολύσεις, δολοφονίες χαρακτήρων και μία νοσηρή κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για κόμμα της Αριστεράς αλλά για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα».

Καταγγέλλει επίσης την τακτική ανάδειξης εσωτερικών εχθρών: «Όποιος έχει μια διαφορετική άποψη ή ασκεί πολιτική κριτική ονομάζεται εσωτερικός εχθρός, πέμπτη φάλαγγα κοκ. Η κατασκευή εσωτερικών εχθρών δεν σταματά πουθενά. Αλλάζει μέχρι και ο Προέδρος της Κ.Ο. από zoom χωρίς καμία επαρκή αιτιολόγηση και ενώ δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα ανεπάρκειας, αλλά ίσα ίσα το αντίθετο. Ο πρόεδρος ενός κόμματος οφείλει να ενώνει και όχι να διχάζει. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη έφερε τον απόλυτο διχασμό. Συντάχθηκαν μαζί του μόνο 17 σε σύνολο 35 βουλευτών. Την επόμενη ημέρα διεγράφη και η Αθηνά Λινού που είχε καταψηφίσει. Αυτή η νοσηρή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί και όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Στο ερώτημα αν αμφισβητεί ευθέως τον Στ. Κασσελάκη απαντά «Ναι» εξηγώντας ότι «Μικραίνει αντί να μεγαλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικά και κοινοβουλευτικά. Την τελευταία εβδομάδα μείωσε και άλλο την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος και μία πρόσφατη μέτρηση της κοινής γνώμης φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ με μονοψήφια ποσοστά και να χάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος. Τον Στέφανο Κασσελάκη τον αμφισβητεί πλέον ως ανεπαρκή και ακατάλληλο η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτικού κόσμου. Την στιγμή που ο προοδευτικός κόσμος ζητά συμπόρευση και ένωση δυνάμεων, την στιγμή που απαιτείται πρόσθεση και όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και όχι διαίρεση, ο Στέφανος Κασσελάκης διώχνειδιαγράφει και μικραίνει το κόμμα. Για αυτό πρέπει να υπάρξει δημοκρατική διέξοδος. Να μιλήσει η βάση του κόμματοςΝα ανοίξει ο Στέφανος Κασσελάκης τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου από τη βάση χωρίς υπεκφυγές. Αλλιώς, αν κρυφτεί πίσω από οριακούς συσχετισμούς οργάνων και πρόσκαιρες συμμαχίες που φτιάχνει για να μην οδηγηθεί στην κάλπη, θα αποδείξει απλώς ότι φοβάται την ετυμηγορία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα αρνείται να δώσει το λόγο στη βάση μετά την άρνηση του, στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή, στην πρόταση μας για δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο. Ο προοδευτικός κόσμος απαιτεί σοβαρότητα, προοδευτική αλλαγή και προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ