Τι λέει και τι ετοιμάζει ο Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ - το δηλητήριο για Κασσελάκη

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 01/09/24 - 16:04

Η πρωτοφανής εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ που νομοτελειακά οδηγεί στη διάλυση στην πραγματικότητα αφήνει αδιάφορο τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα στελεχών που έχει δημιουργήσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε στενούς συνεργάτες του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί το κόμμα φθαρμένο προϊόν, το οποίο έχει κάνει τον κύκλο του στην πολιτική ζωή της χώρας. Δεν είναι τυχαίο οτι ένα παρόμοιο σχόλιο έκανε και η αδερφή του πρώην πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, σε ανάρτησή στο Facebook. Μπορεί να δίνει γραμμή στα στελέχη επιρροής του, ωστόσο δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να παίξει κάποιον πιο ενεργό ρόλο στο κόμμα. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να απαντήσει σε αυτήν τη φάση στις προκλήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σε ιδιωτικές συζητήσεις λέει κυριολεκτικά τα... χειρότερα. Όχι μόνο τον θεωρεί υπεύθυνο για τη διάλυση του κόμματος αλλά και για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε ένα θολό μόρφωμα δίχως σαφείς πολιτικές θέσεις. Φυσικά τα ίδια λόγια επιφυλάσσει και για τον πρώην φίλο του, Νίκο Παππά, ο οποίος ουσιαστικά κρατάει τα κλειδιά του κόμματος με μπροστινό τον νυν πρόεδρο. Όσον για τον Παύλο Πολάκη, μάλλον χαίρεται που δεν τον έχει πια στα πόδια του και προβλέπει ότι θα φέρει δύσκολες ημέρες για την ηγεσία Κασσελάκη. 

Τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει εντατικά δύο νέες εκδηλώσεις του ιδρύματός του μέχρι το τέλος του έτους. Σε αυτές θα παρουσιάσει τις πολιτικές του απόψεις για το μέλλον όχι μόνο της κεντροαριστεράς αλλά και για καυτά ζητήματα της χώρας.

Άλλωστε ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί σε όσους τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Λ. Αμαλίας, ότι επιθυμεί και ετοιμάζει την επιστροφή του με ευρύτερο σχήμα στην αριστερά με συνένωση δυνάμεων, το οποίο προβλέπει ότι μπορεί να τελειώσει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον είναι αποφασισμένος να συμπεριλάβει ελάχιστα από τα σημερινά προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θέλει να έχει σύνδεση με το παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση για να συμβεί αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλυθεί, κάτι το οποίο προβλέπεται πολύ πιθανό έως το συνέδριο του Οκτωβρίου. Μάλιστα πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να απευθυνθεί ανοιχτά σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, κάτι για το οποίο εργάζεται εντατικά στο παρασκήνιο.

Ωστόσο καθώς το τοπίο είναι ρευστό, θα περιμένει πρώτα τις εξελίξεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ