ΠΑΣΟΚ: εορταστική εκδήλωση για τα 50 του χρόνια στο Ζάππειο την Τρίτη

 
xxx

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 31/08/24 - 20:11

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 του Σεπτέμβρη 1974 παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη, το ιστορικό κείμενο που συμπυκνώνει τους στόχους και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ στο τετράπτυχο, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκη Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατική Διαδικασία. 

Την Τρίτη στο Ζάππειο θα γίνει η εορταστική εκδήλωση. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του να είναι ενωτική και να υπογραμμίσει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ για την ενδυνάμωση της θέσης της χώρας και του κοινωνικού κράτους. Την Τρίτη στο Ζάππειο θα γίνει συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Ελληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο που το έργο τoυ έχει συνδεθεί με τους αγώνες για δημοκρατία. Οι υποψήφιοι για την προεδρία θα δώσουν το παρών.

Οι ημερομηνίες-κλειδιά για τις εκλογές

Στο μεταξύ με εγκύκλιό της η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τους υποψήφιους να στείλουν στις 9 Σεπτεμβρίου στην Χαριλάου Τρικούπη τις αιτήσεις υποψηφιότητας που θα συνοδεύονται με τις 5.000 υπογραφες μελών που τους προτείνουν για την ηγεσία του κόμματος ή το 15% των μελών της ΚΕ. Κάθε μελος του κόμματος μπορεί να υπογράψει για έναν μόνο υποψήφιο. Στις 15 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Επιτροπή οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα παρουσιάσουν το σχεδιό τους. Στις 6 Οκτωβρίου η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου θα γίνει με βάση τον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος από την ηλικία των 16 ετών. Στον δεύτερο γύρο, στις 13 Οκτωβρίου δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλα τα μέλη/φίλοι που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ