Νεκροί 15 μαχητές του ISIS σε επιχείρηση στο Ιράκ - Τραυματίστηκαν επτά Αμερικανοί στρατιώτες

 
lll

Ενημερώθηκε: 31/08/24 - 09:50

Δεκαπέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σκοτώθηκαν σε κοινή επιχείρηση αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) ανακοίνωσε το Σάββατο (31/8) ότι οι δυνάμεις του διεξήγαγαν κοινή επιχείρηση με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στο δυτικό Ιράκ τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Αυγούστου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 15 μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Η ομάδα του ISIS είχε πολλά όπλα, χειροβομβίδες και ζώνες με εκρηκτικά (σ.σ. για επιθέσεις καμικάζι αυτοκτονίας)», ανέφερε η CENTCOM και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες αμάχων.

Επτά Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην κοινή επιχείρηση, μετέδωσε αργότερα το πρακτορείο Associated Press., επικαλούμενο τον αμερικανικό στρατό.

Πέντε τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση ενώ οι άλλοι δει τραυματίστηκαν από πτώσεις, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ στο AP. «Όλα τα μέλη του προσωπικού είναι σε σταθερή κατάσταση», πρόσθεσε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλια σχετικά με τον απολογισμό των τραυματιών.

Τουλάχιστον πέντε μέλη του προσωπικού των ΗΠΑ τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ.

Αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ δήλωσε πως μια ανακοίνωση για την ημερομηνία της αποχώρησης της αποστολής της του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού αναβλήθηκε λόγω των «τελευταίων εξελίξεων» χωρίς να προσδιορίζει τις εξελίξεις αυτές.

Το Reuters μετέδωσε τον Μάρτιο πως οι συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράκ για την αποχώρηση του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτικού συνασπισμού από τη χώρα ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά και του Ιράν, το Ιράκ φιλοξενεί 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες και έχει υποστηριζόμενες από το Ιράν παραστρατιωτικές οργανώσεις που σχετίζονται με τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ