Με στοχευμένες παρεμβάσεις Μητσοτάκη για την ακρίβεια, τη στέγη και την υγεία στη ΔΕΘ

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 29/08/24 - 19:43

Με στοχευμένες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ακρίβεια, τη στέγη και την υγεία, εγκαινιάζει η κυβέρνηση τη ΔΕΘ του 2024.

Με βασική προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση με αποκορύφωμα την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Το στίγμα δίνεται τα τελευταία 24ωρα μέσα από τις ανακοινώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για την μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού αλλά και τις αλλαγές στην Παιδεία, όπως αναφέρει το Ertnews.gr.

Όσον αφορά στην ακρίβεια, θα κινηθεί με βάση πάντα τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τις οροφές που έχουμε στις δαπάνες. Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι η καλύτερη απάντηση είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων. Έχουν ήδη εξαγγελθεί αυξήσεις στις συντάξεις και το 2025 από 2 έως 2,5% αλλά και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά μισή μονάδα.

Φοροαπαλλαγές και κίνητρα για το δημογραφικό

Για το δημογραφικό εξετάζεται πλέγμα φοροαπαλλαγών και λοιπών οικονομικών κινήτρων, ώστε να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και δη τα ζευγάρια που επιθυμούν και δεύτερο παιδί.

Όσον αφορά στο θέμα της Στέγης έχουν ήδη δει το “φως” πληροφορίες για διεύρυνση των κριτηρίων όσον αφορά στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού για τρίτεκνους, αντικίνητρα στο Airbnb κ.α.

Στα επιδόματα, η λογική είναι ότι θα πρέπει να πιάνουν τόπο και στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίζει πραγματικά τους πιο αδύναμους και γι’ αυτό αναμένονται αλλαγές στον τρόπο που δίνονται.

Στο φορολογικό δε, τα μέτρα αφορούν στην περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και παρεμβάσεις σε ειδικές κατηγορίες της φορολογίας.

Όσον αφορά στην Παιδεία, βασικός στόχος είναι μέσα από την χρήση της τεχνολογίας να βελτιωθεί η εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Στον τομέα της υγείας,που αποτελεί και έναν από τους βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής, στόχος είναι οι προσλήψεις μαζί με τα νέα κίνητρα στους υγειονομικούς, ο νέος Υγειονομικός χάρτης του ΕΣΥ και η κτιριακή αναβάθμιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Τέλος όσον αφορά στην ασφάλεια, με διαρκείς παρεμβάσεις και νομοσχέδια αλλά και με οδηγό το δόγμα “νομιμότητα παντού” θα κινηθεί η κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ