Αποκαλύψεις για την κατασκήνωση στη Χαλκιδική - «Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας της 8χρονης

 
κκ

Ενημερώθηκε: 28/08/24 - 17:27

Νέες αποκαλύψεις για τον τραγικό θάνατο της 8χρονης Αγγελικής στην Χαλκιδική, καθώς σύμφωνα με το MEGA, είναι άγνωστο πόση ώρα ήταν νεκρό το παιδί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πισίνα ήταν θολή (κάτι το οποίο προφανώς δείχνει και ότι δεν ήταν καθαρή) με την Αγγελική να εντοπίζεται στον πάτο της, ωστόσο ήταν άγνωστο για πόσο ήταν νεκρή.

Μάλιστα, την Αγγελική αναζήτησε η αδερφή της και όχι κάποιος από την κατασκήνωση ενώ το παιδί δεν είχε εμφανιστεί στην τραπεζαρία για να φάει.

Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο την οκτάχρονη Αγγελική
Στα χέρια των δικαστικών Αρχών βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη η έκθεση των πραγματογνωμόνων, οι οποίοι επιθεώρησαν τον κατασκηνωτικό χώρο, όπου την Τρίτη (13/8) βρήκε τραγικό θάνατο οκτάχρονο κορίτσι.

Οι τρεις παραβάσεις για την πισίνα
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Realnews», η πραγματογνωμοσύνη αναδεικνύει τρεις παραβάσεις των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής.

Μη περιφραγμένη πισίνα
Σε μια κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά η πισίνα δεν ήταν περιφραγμένη, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να έχουν πρόσβαση όποτε το επιθυμούν.

Ανεπαρκής εξοπλισμός
Οι ελλείψεις της πισίνας δεν σταματούν εδώ, καθώς η πισίνα δεν διέθετε ούτε τον στοιχειώδη εξοπλισμό για την προστασία των παιδιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πισίνα δεν ήταν εξοπλισμένη με αποκαλούμενο «γάντζο», ένα μακρύ κοντάρι ειδικό για να παρέχει βοήθεια σε λουόμενους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Χωρίς σωσίβια
Όπως αποκάλυψε η αυτοψία, το ακόμη πιο αδιανόητο σκηνικό στην πισίνα της κατασκήνωσης ήταν ότι δεν υπήρχαν καθόλου σωσίβια.

Οι τρεις ελλείψεις της πισίνας συνιστούν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, καθώς περιλαμβάνονται στους κανονισμούς για την ασφαλή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών.

Πέραν αυτών, η αυτοψία κατέγραψε ένα ακόμα στοιχείο που καθιστούσε επικίνδυνη την κολυμβητική δεξαμενή για τα παιδιά.

Το μέγιστο βάθος της κυμαινόταν από 2,40 έως και 2,60 μέτρα. Αν και δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη του νομοθέτη, στην έκθεση που βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας τονίζεται ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών με τέτοιο βάθος από παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία μπορούν να χάσουν εύκολα τις δυνάμεις τους καθώς κολυμπούν.

«Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης

Συγκλονισμένος παραμένει ο πατέρας της 8χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική.

Ο τραγικός πατέρας μίλησε στο Mega την Τετάρτη (28/8), όπου με δάκρυα στα μάτια και με αδύναμη φωνή, περιέγραψε όσα προηγήθηκαν πριν μάθει για την τραγική κατάληξη.

Ο Χρήστος Καβάζης, έμαθε για την κόρη του από το τηλέφωνο όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον υπάλληλο της κατασκήνωσης που τον ενημέρωσε. Μάλιστα δέχθηκε δύο τηλεφωνήματα. Στο πρώτο του είπαν ότι η κόρη του «ήπιε λίγο νερό» και στο δεύτερο ότι θα μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ.

Μέχρι και σήμερα παραμένει συγκλονισμένος και δεν μπορεί να πιστέψει τον θάνατό της ενώ ζητά απαντήσει σε βασικά ερωτήματα.

Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι το άτυχο κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή λόγω πνιγμού.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα καταγγέλλουν σοβαρότατες εγκληματικές παραλείψεις από διάφορα άτομα της κατασκήνωσης που έχουν εντοπίσει από την προανάκριση της υπόθεσης.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της Αγγελικής δεν ήξερε κολύμπι. Τα ερωτήματα που θέλουν να απαντηθούν οι γονείς είναι γιατί δεν έβαλαν μπρατσάκια στην 8χρονη εφόσον η πισίνα ήταν τόσο βαθιά, γιατί δεν έγινε καταμέτρηση στο εστιατόριο αλλά και γιατί έκαναν τόση ώρα μέχρι να βρουν το άτυχο κοριτσάκι μέσα στην πισίνα.

Παράλληλα ζητούν να αποδωθούν οι ανάλογες ευθύνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ