ΣΜΥΝ: Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής

 
 ΣΜΥΝ: Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής

Ενημερώθηκε: 20/08/24 - 17:01

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) της ιστορικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ) του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Η ολοκλήρωση του ΘΕΠ που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές, αν όχι την πιο σημαντική, ετήσια εκπαιδευτική δραστηριότητα της Σχολής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 (και δημοσιοποιήθηκε σήμερα), με τον κατάπλου του αρματαγωγού «ΧΙΟΣ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

«Στον ΘΕΠ, πραγματοποιήθηκε πρακτική εκπαίδευση εν πλω, για απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς, καθώς και επίδειξη Σημαίας και προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου στην Μεσόγειο θάλασσα» επισημαίνεται από το ΓΕΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΘΕΠ πραγματοποιήθηκε στις θάλασσες του Ιουνίου πελάγους και της Αδριατικής, του Αιγαίου και Κρητικού πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ μεταξύ των λιμένων που επισκέφθηκαν οι σπουδαστές της ΣΜΥΝ και το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ» είναι αυτοί της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου όπου έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο Β’, της Τήνου, όπου εκπροσώπησαν το ΠΝ στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της 84ης επετείου της βυθίσεως του ευδρόμου «ΕΛΛΗ» από άνανδρη τορπιλλική επίθεση ιταλικού υποβρυχίου, της Κέρκυρας και άλλα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ