Αποκαλύψεις-σοκ για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι: Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», ο πειθήνιος βοηθός και ο γιατρός που έβλεπε μόνο δολάρια

 
Αποκαλύψεις-σοκ για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι: Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», ο πειθήνιος βοηθός και ο γιατρός που έβλεπε μόνο δολάρια

Ενημερώθηκε: 16/08/24 - 17:21

Όταν ο αγαπημένος ηθοποιός Μάθιου Πέρι βρέθηκε πέρυσι νεκρός μέσα στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες, η πρώτη σκέψη ήταν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι απλώς ένα ατύχημα.

Αντιμετώπιζε την κατάθλιψή του με θεραπεία έγχυσης κεταμίνης, δεν βρέθηκαν δίπλα του σύνεργα ναρκωτικών ή οτιδήποτε άλλο που να υποδηλώνει εγκληματική ενέργεια και φαινόταν να έχει πνιγεί.

Καθώς ο κόσμος θρηνούσε τον θάνατο του ηθοποιού, γνωστού από τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στα Φιλαράκια, ο ιατροδικαστής βρήκε κάτι περίεργο: υψηλά επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του, σε δοσολογία που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Δεν ήταν φυσιολογικό να βρίσκεται ακόμα τέτοια ποσότητα στον οργανισμό του, καθώς είχε περάσει πάνω από μια εβδομάδα από το τελευταίο ραντεβού του για θεραπεία.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς εισαγγελείς, η σχεδόν ετήσια έρευνα που ακολούθησε του θανάτου αποκάλυψε ένα τεράστιο υπόγειο δίκτυο διακίνησης κεταμίνης, προσπάθειες συγκάλυψης και έναν ακόμη θάνατο.

Χθες, Πέμπτη, μάλιστα οδήγησε σε πέντε συλλήψεις – μεταξύ των οποίων γιατροί, ο βοηθός του Πέρι και η γνωστή στην περιοχή ως «Βασίλισσα της Κεταμίνης».

Ο βοηθός του, Κένεθ Ιουαμάσα, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο, ενώ δύο άλλα άτομα – ο Ερικ Φλεμινγκ και ο Δρ. Μαρκ Τσάβες- ομολόγησαν επίσης την ενοχή τους για συνωμοσία με σκοπό την παράνομη διανομή ναρκωτικών. Ο Δρ. Σαλβαντόρ Πλασένσια, που κατηγορείται για την προμήθεια κεταμίνης στον Πέρι, κατηγορείται για παραποίηση αρχείων.

Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης» και το εμπορικό του θανάτου

Το όνομα της Τζασβίν Σάνγκα εμφανίζεται ξανά και ξανά στην έρευνα.Οι αρχές ισχυρίζονται ότι η «βασίλισσα της κεταμίνης» προμήθευσε τα ναρκωτικά που οδήγησαν στο θάνατο του Πέρι στις 28 Οκτωβρίου 2023.

Η 41χρονη κατηγορείται ότι του πούλησε 50 φιαλίδια κεταμίνης έναντι περίπου 11.000 δολαρίων και περιγράφεται από τους εισαγγελείς ως διακινήτρια ναρκωτικών που γνώριζε ότι η κεταμίνη που διακινούσε μπορούσε να είναι θανατηφόρα. Το σπίτι της στο Βόρειο Χόλιγουντ ήταν ένα «εμπορικό κέντρο πώλησης ναρκωτικών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Εστράδα, εισαγγελέας της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνιας. Περισσότερα από 80 φιαλίδια κεταμίνης φέρεται να βρέθηκαν εκεί μετά από έρευνα, μαζί με χιλιάδες χάπια που περιείχαν μεθαμφεταμίνη, κοκαΐνη και Xanax.

Το σπίτι, που στο κατηγορητήριο ονομάζεται «Sangha Stash House», ήταν το μέρος όπου φέρεται να πακετάριζε και να διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως για τους πλούσιους και διάσημους.

Η Σάνγκα «συναλλάσσεται μόνο με high end και διασημότητες», σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ ότι ήταν «σημαντική πηγή προμήθειας κεταμίνης σε άλλους καθώς και στον Πέρι».

Τεράστιο δίκτυο «εκμετάλλευσης»

Καθώς ο Πέρι έπεφτε όλο και πιο βαθιά στον εθισμό, ήθελε όλο και περισσότερη κεταμίνη και την αναζητούσε σε χαμηλότερες τιμές, γεγονός που τον οδήγησε σε εμπόρους του δρόμου καθώς και σε πιο εκλεκτούς παρόχους, δήλωσαν οι αρχές.

«Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος;» έγραψε ο Δρ. Πλασένσια, εκ των κατηγορούμενων, σε ένα γραπτό μήνυμα, σύμφωνα με τις αρχές. Σε ένα άλλο, ανέφερε ότι ήθελε να είναι ο «σύνδεσμος του Πέρι για ναρκωτικά».

Φέρεται ότι ο Πέρι τους πλήρωσε περίπου 2.000 δολάρια για φιαλίδια που στην πραγματικότητα κόστιζαν περίπου 12 δολάρια το ένα.

Οι αρχές λένε ότι ο Πέρι αγόρασε 20 φιαλίδια κεταμίνης από τον Δρ. Πλασένσια για συνολικά 55.000 δολάρια μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023.

Ο Δρ. Πλασένσια φέρεται επίσης να δίδαξε τον Ιουαμάσα, τον βοηθό του Πέρι, πώς να κάνει την ένεση του φαρμάκου, παρόλο που είχε μάθει «ότι ο εθισμός του Πέρι στην κεταμίνη είχε ξεφύγει από τον έλεγχο», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι αρχές λένε ότι ο γιατρός παρείχε περισσότερη κεταμίνη, παρόλο που είδε τον Πέρι να «παγώνει» κατά τη χορήγηση του φαρμάκου σε μια περίπτωση.

Υποτιθέμενες προσπάθειες συγκάλυψης – και ανακάλυψη δεύτερου θανάτου

Μετά το θάνατο του Πέρι, όσοι κατηγορούνται ότι τον προμήθευαν με τα φάρμακα προσπάθησαν να κρύψουν τις πράξεις τους, λένε οι ερευνητές.

Οι αρχές λένε ότι η κ. Σάνγκα έστειλε μήνυμα σε άλλον ύποπτο λέγοντάς του να «διαγράψει όλα τα μηνύματά μας».

Ο Φλέμινγκ φέρεται να έστειλε μήνυμα στην Σάνγκα: «Παρακαλώ καλέστε… Έχω περισσότερες πληροφορίες και θέλω να σου δώσω ιδέες. Είμαι 90% σίγουρος ότι όλοι προστατεύονται. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τον Πέρι μόνο με τον βοηθό του. Οπότε ο βοηθός ήταν ο αρωγός». Ρώτησε επίσης την κ. Σάνγκα , σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, αν η κεταμίνη παραμένει «στον οργανισμό ή αποβάλλεται αμέσως».

Οι αρχές λένε ότι χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη γλώσσα, αποκαλώντας την κεταμίνη «Dr Pepper», «bots» ή «cans». Ο Dr Plasencia φέρεται να παραποίησε τα ιατρικά αρχεία σε μια προσπάθεια να κάνει τα φάρμακα που δόθηκαν στον ηθοποιό να φαίνονται νόμιμα.

Οι αρχές αποκάλυψαν επίσης ότι η κ. Σάνγκα  φέρεται να συνδέεται με έναν άλλο θάνατο από υπερβολική δόση το 2019. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, γνώριζε για τους κινδύνους της κεταμίνης αφού την πούλησε σε έναν πελάτη ονόματι Cody McLaury, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση μετά την αγορά του φαρμάκου. Ένα από τα μέλη της οικογένειάς του φέρεται να της έστειλε μήνυμα λέγοντάς της: «Η κεταμίνη που πουλήσατε στον αδελφό μου τον σκότωσε. Είναι καταχωρημένη ως αιτία θανάτου». Μέρες αργότερα, λένε οι ερευνητές, η Σάνγκα  έκανε αναζήτηση στο Google: «Μπορεί η κεταμίνη να καταχωρηθεί ως αιτία θανάτου;»

Οι αρχές λένε ότι η 41χρονη θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για την υπόθεση αυτή.

Βοηθός έκανε ενέσεις σε ηθοποιό πολλές φορές την ημέρα

Η βοηθός του Πέρι, Κένεθ Ιουαμάσα, ήταν το άτομο που βρήκε τον ηθοποιό νεκρό. Οι ερευνητές λένε ότι ήταν επίσης αυτός που έκανε στον Πέρι την ένεση με την κεταμίνη που οδήγησε στο θάνατό του.

Ο Ιουαμάσα δεν έλαβε ποτέ ιατρική εκπαίδευση και «γνώριζε ελάχιστα, αν γνώριζε οτιδήποτε» σχετικά με τη χορήγηση ελεγχόμενων ουσιών, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Τις τέσσερις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου του Πέρι, οι εισαγγελείς λένε ότι ο Ιουαμάσα χορήγησε περισσότερες από 20 ενέσεις κεταμίνης, τρεις την ημέρα που πέθανε ο ηθοποιός.

Κατηγορήθηκε τον Ιούλιο για μία κατηγορία συνωμοσίας για διανομή κεταμίνης με αποτέλεσμα θάνατο και σοβαρές σωματικές βλάβες.

Οι εισαγγελείς λένε ότι έκτοτε δήλωσε ένοχος στην κατηγορία.

Η κεταμίνη υποτίθεται ότι χορηγείται μόνο από γιατρό, λένε οι ερευνητές, και οι ασθενείς που έχουν πάρει το φάρμακο θα πρέπει να παρακολουθούνται από επαγγελματία λόγω των πιθανών βλαβερών επιπτώσεών του. Στις 10 Οκτωβρίου, εβδομάδες πριν από τον θάνατο του Πέρι, ο Δρ Πλασένσια φέρεται να αγόρασε 10 φιαλίδια κεταμίνης από τον επίσης κατηγορούμενο συνωμότη Δρ. Μαρκ Τσάβες, τα οποία σκόπευε να πουλήσει στον ηθοποιό. Οι αρχές λένε ότι ο Δρ Πλασένσια συνάντησε στη συνέχεια τον Πέρι και τον βοηθό του σε δημόσιο χώρο στάθμευσης, όπου ο γιατρός έκανε ένεση στον ηθοποιό ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα όχημα.

Δύο ημέρες αργότερα, φέρεται να του έκανε ένεση στο σπίτι με μια μεγάλη δόση που τον έκανε να «παγώσει» και η αρτηριακή του πίεση να ανέβει στα ύψη. Ο Δρ Πλασένσια είπε στον βοηθό του Πέρι κάτι σαν: «Ας μην το ξανακάνουμε αυτό». Αλλά φέρεται να άφησε επιπλέον φιαλίδια φεύγοντας.

Με πληροφορίες από BBC μέσω HellasJournal.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ