Γαλλία: Σύγκρουση μαχητικών Rafale στον αέρα - Ένας τραυματίας, αναζητούνται δύο πιλότοι

 
rafale

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 14/08/24 - 17:50

To μεσημέρι της Τετάρτης, δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale συγκρούστηκαν στην ανατολική Γαλλία. Άμεσα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης των πιλότων».

«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», τόνισε η Νομαρχία σε ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι «ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων».

Η νομαρχία δεν έκανε λόγο για θύματα, τονίζοντας ότι «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους» ιδίως από την τοπική Χωροφυλακή.

«Η στρατιωτική Αρχή θα εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια του ατυχήματος», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «θα δώσει νέα ενημέρωση για την κατάσταση μόλις γίνουν γνωστές νέες πληροφορίες».

Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε στη Le Monde ότι δύο πιλότοι βρίσκονταν στο ένα αεροπλάνο και ένας στο άλλο.

Σύμφωνα με την L’Est Républicain, εντοπίστηκε ένας τραυματισμένος πιλότος -έχοντας τις αισθήσεις του- που εκτινάχθηκε πριν από τη συντριβή. Ο εκπαιδευτής και ο μαθητής που επέβαιναν στο δεύτερο αεροσκάφος εξακολουθούν να αναζητούνται επί του παρόντος από τις αρμόδιες αρχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ