Αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Αττικής: Μέχρι τις 21 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

 
Αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Αττικής: Μέχρι τις 21 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 14/08/24 - 13:34

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr αναφορικά με τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Αττική.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο  υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ «η πλατφόρμα αφορά την πρώτη αρωγή… Ουσιαστικά είναι τα πρώτα χρήματα που δίνουμε στους πολίτες έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις πρώτες διενέργειες των κινήσεων που χρειάζεται να κάνουν. Η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει μέχρι τις 21 Αυγούστου. Ήδη σήμερα βγαίνουν οι Υπουργικές Αποφάσεις προκειμένου μετά να βγει το σχετικό ΦΕΚ… και να προετοιμαστεί έχοντας τις αποφάσεις κήρυξης έκτακτης ανάγκης των δήμων έτσι ώστε να οριοθετηθούν οι δικαιούχοι».

«Είναι μια πλατφόρμα δυναμική. Δηλαδή ο κάθε δικαιούχος μπαίνει μέσα στην πλατφόρμα με τον κωδικό του και εντοπίζει τα ακίνητα ή την επιχείρηση στην οποία έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Προχωρά η διαδικασία και γίνεται σε ένα πλαίσιο στενότατης συνεργασίας με την ΑΑΔΕ και τον διοικητή της  όπου αυτές τις ημέρες δουλεύουν για να προσαρμόσουν την πλατφόρμα. Η πλατφόρμα είναι εκεί… ενεργοποιείται κάθε φορά.  Απλώς μετά από μια  φυσική καταστροφή θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτής και ουσιαστικά να συμπεριλάβει την περίμετρο των δικαιούχων. Αυτό γίνεται σήμερα. Οπότε έχουμε ορίσει την 21η Αυγούστου ώστε την ημέρα που θα πρέπει μέχρι τότε θα έχει ανοίξει» συμπλήρωσε.

Αν καταφέρουμε να την ανοίξουμε και μια ημέρα νωρίτερα αυτό θα είναι ευχής έργον, είπε μεταξύ άλλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ