Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης, ο Όρτα και το σενάριο για Ζότα Σίλβα

 
Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης, ο Όρτα και το σενάριο για Ζότα Σίλβα

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 13/08/24 - 14:11

Ένα σενάριο από Αγγλία προκάλεσε… αναστάτωση χθες βράδυ εμπλέκοντας τον Ολυμπιακό με πιθανή παραχώρηση του Ζότα Σίλβα από τη Νότιγχαμ, καθώς επίκειται από την Φόρεστ η απόκτηση άλλου εξτρέμ, του Ραμόν Σόσα.

Ασφαλώς ο Πορτογάλος, που αποκτήθηκε από την Γκιμαράες προ δύο εβδομάδων για 7 εκατ. ευρώ, είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και θα αποτελούσε μια πολύ καλή λύση, ωστόσο υπάρχουν αρκετά «αλλά» στην περίπτωσή του.

Κατ’ αρχάς, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει σταθερά στην πρώτη γραμμή της επιλογής του τον Ντανιέλ Ποντένσε και θα τον περιμένει… όσο χρειαστεί σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Και σε αυτή τη φάση φαίνεται πως μόνο αν «χαλάσει» του βραχύσωμου Πορτογάλου από την Γουλβς ο Ολυμπιακός θα στραφεί στον 25χρονο συμπατριώτη του.

Σημειώνεται, δε, πως αν μέχρι τότε ο Ζότα Σίλβα παίξει έστω και ένα… δευτερόλεπτο με τη Νότιγχαμ, τότε δεν θα μπορεί να πάει στον Ολυμπιακό (ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα) την τρέχουσα σεζόν, καθώς έχει ήδη και μία συμμετοχή με την Γκιμαράες και δεν επιτρέπεται να παίξει σε τρεις ομάδες στην ίδια περίοδο.

Παράλληλα, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπράγκα από τον Κάρλος Καρβαλιάλ είναι πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα για τον Αντρέ Όρτα. Ο νέος προπονητής της ομάδας του Πόρτο φέρεται, όπως αναφέρει ο εγχώριος Τύπος, να υπολογίζει πολύ στον Όρτα, τον οποίο-άλλωστε-ο ίδιος έφερε και στον Ολυμπιακό τον περασμένο χειμώνα. Ο 28χρονος άσος, που μέχρι τώρα ήταν εκτός πλάνων στην Μπράγκα, είναι άγνωστο αν θα επιμείνει στην επιθυμία να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, το διαφαινόμενο ναυάγιο στη μετακίνηση του Κώστα Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ προκάλεσε σενάρια για πιθανή επιστροφή του 32χρονου άσου στο λιμάνι. Παρότι το θέμα με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι λήξαν, καθώς υπάρχουν ακόμη πιθανότητες να εγκριθεί το απαιτούμενο κονδύλι για τη μεταγραφή του Έλληνα μεσοεπιθετικού, εφόσον ο Φορτούνης είναι διαθέσιμος και ο Ολυμπιακός ψάχνει ακόμη στην αγορά μεσοεπιθετικό, δεν αποκλείεται να υπάρξει επαναπροσέγγιση. Όλα-φυσικά-θα εξαρτηθούν από το τι θα ζητήσει ο Μεντιλίμπαρ. Πάντως οι πολύ καλές σχέσεις Φορτούνη-Μαρινάκη αποτελούν προϋπόθεση για να επιστρέψει, χωρίς να υπάρχει πάντως αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο στον ορίζοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ