Καχυποψία και αιχμές περί αδιαφάνειας στο ΠΑΣΟΚ

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/08/24 - 16:59

Στο ΠΑΣΟΚ, όσο πηγαίνουμε προς την 6η Οκτωβρίου και την αναμέτρηση του πρώτου γύρου των εκλογών τόσο ενισχύεται η καχυποψία και οι «μπηχτές» περί αδιαφάνειας μεταξύ των υποψηφίων.

Οχι τυχαία, Χάρης Δούκας και Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησαν να εξασφαλιστούν 1.400 tablets για την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας και να βρεθούν εγκαίρως οι χρήστες τους. Ζήτησαν, δηλαδή, να υπάρξει έξτρα προμήθεια περίπου 500 tablets σε σχέση με όσα έχει προβλέψει η αρμόδια επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης).

Στο προσκήνιο, το αίτημα αυτό υποβλήθηκε επειδή τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία προανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από το Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρίας της οποίας είναι μέλος, προβλέπουν ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 270.000 των προηγούμενων προεδρικών εκλογών.

Στο παρασκήνιο, αμφότεροι προσπαθούν να διασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια στη διαδικασία, καθώς γνωρίζοντας τι έχει συμβεί στο απώτερο και πιο πρόσφατο παρελθόν, δεν έχουν εμπιστοσύνη στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Αννα Διαμαντοπούλου, ταυτόχρονα σχεδόν με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ζήτησε και ακόμα ζητά τη συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων στη διαδικασία.

Χάρης Δούκας και Αννα Διαμαντοπούλου, υπολογίζουν ότι την 6η Οκτωβρίου θα πάνε να ψηφίσουν χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι από τον κεντρώο χώρο -είτε τον κεντροαριστερό είτε τον κεντροδεξιό- με την προϋπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να επιτρέπει να ψηφίζουν για πρόεδρο και όσοι δηλώνουν «φίλοι» του κόμματος, χωρίς την προϋπόθεση να εγγραφούν «μέλη», όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.

Και προσπαθούν να μην υπάρξουν κάποιοι που θα επιδιώξουν να «κόψουν» το δρόμο σε αυτούς τους ψηφοφόρους, θεωρώντας ότι ήδη Νίκος Ανδρουλάκης και Μιχάλης Κατρίνης -και όχι ο Παύλος Γερουλάνος- κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ