Υπόγειες βάσεις και κινητοί εκτοξευτές: Το Ιράν ετοιμάζεται για επίθεση

 
ηηη

Ενημερώθηκε: 06/08/24 - 10:13

Τις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ είδαν κίνηση εκτοξευτών πυραύλων στο Ιράν, κάτι που δείχνει ετοιμότητα για πιθανή επίθεση, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Wall Street Journal τη Δευτέρα.

Η πιθανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αναμένεται να ενσωματώσει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από το δυτικό Ιράν, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ερευνών Άλμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Alma απαρίθμησε 12 πιθανές τοποθεσίες εκτόξευσης που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και τον ιρανικό στρατό σε περίπτωση επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των Tabriz, Kermanshah, Khorramabad και Dezful.

Οι εκτοξεύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με το Alma, μέσω κινητών εκτοξευτών από ανοιχτούς χώρους δίπλα σε υπόγειες βάσεις. Η μειωμένη ποσότητα αξόνων σε τέτοιες βάσεις μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των εκτοξεύσεων που μπορεί να διεξαχθούν.

Το Ιράν έχει υποσχεθεί να εκδικηθεί για τη δολοφονία του πρώην πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Ένας άνδρας στέκεται δίπλα στα εμφανή υπολείμματα ενός βαλλιστικού πυραύλου, καθώς βρίσκεται στην έρημο κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, μετά από μια τεράστια επίθεση με πυραύλους και drone από το Ιράν στο Ισραήλ, στο νότιο Ισραήλ, 21 Απριλίου 2024 (credit: REUTERS/Ronen Zvulun )
Βαλλιστικός πύραυλος από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 21 Απριλίου
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ