Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 02/08/24 - 20:12

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και άλλων χωρών της περιοχής, ανέφερε έκθεση την Παρασκευή(2/8)

Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή λάμβαναν «απαραίτητα μέτρα» για να αυξήσουν τη μαχητική ετοιμότητα και να προστατεύσουν τα στρατεύματα και τους συμμάχους των ΗΠΑ από οποιεσδήποτε απειλές από το Ιράν ή ομάδες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανέφεραν οι New York Times , επικαλούμενοι ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Αν και δεν είναι σαφές πόσα αεροπλάνα θα σταλούν, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να «βαθμονομήσουν» τα μέτρα τους για να «στείλουν αρκετούς από τους κατάλληλους τύπους αεροσκαφών όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να βοηθήσουν στην άμυνα του Ισραήλ χωρίς να φαίνεται ότι κλιμακώνουν τη σύγκρουση. ”

Η έκθεση ήρθε μια ημέρα αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συζήτησαν τις στρατιωτικές αναπτύξεις των ΗΠΑ για να στηρίξουν το Ισραήλ ενάντια σε διάφορες απειλές σε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Ο Πρόεδρος συζήτησε τις προσπάθειες υποστήριξης της άμυνας του Ισραήλ έναντι απειλών, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να συμπεριληφθούν νέες αμυντικές στρατιωτικές αναπτύξεις των ΗΠΑ», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση την Πέμπτη.

Η σύγκρουση πυροδότησε αυξημένες περιφερειακές εντάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή, με την τελευταία κλιμάκωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε κατά την επίσκεψή του στο Ιράν.

Ενώ η Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχει εμπλακεί σε διασυνοριακές αψιμαχίες με το Ισραήλ, οι Χούθι της Υεμένης στοχεύουν φορτηγά πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν σε ένδειξη αλληλεγγύης με τη Γάζα.

Παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, και οι περιφερειακές χώρες προτρέπουν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ο Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποσχέθηκε να «επιβάλει βαρύ τίμημα» για οποιαδήποτε επίθεση στο Ισραήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ