Σε παραληρηματικό τόνο o Τατάρ: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το "Κράτος" μας και την "Γαλάζια Πατρίδα"

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 01/08/24 - 16:52

Τη θέση ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι αν σήμερα ζουν ελεύθεροι στην πατρίδα τους κάτω από τη στέγη του δικού τους «κράτους» αυτό οφείλεται στην «αντίσταση του λαού» τους, στους «αγωνιστές», στον τουρκικό στρατό και στη «μητέρα πατρίδα» Τουρκία εξέφρασε ο Ερσίν Τατάρ σε μήνυμα που εξέδωσε με την ευκαιρία της 1ης Αυγούστου, «ημέρα εθνικής αντίστασης» (ημέρα κατάκτησης της Κύπρου από τους Οθωμανούς το 1571, της ίδρυσης της ΤΜΤ το 1958 και της σύστασης των «δυνάμεων ασφαλείας» το 1976).

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις» γράφει ότι ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε πως οι Τουρκοκύπριοι έγιναν ίσοι ιδρυτικοί εταίροι της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 μετά τον «αγώνα» που διεξήγαγε η ΤΜΤ και ότι η ελληνοκυπριακή-ελληνική ηγεσία θεωρούσε αυτή τη Δημοκρατία ως εφαλτήριο της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα και άρχισε επιθέσεις κατά των Τουρκοκυπρίων στις 21 Δεκεμβρίου 1963 για να τους αφανίσει. Υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι αντιστάθηκαν υπό τη ηγεσία της ΤΜΤ και τη βοήθεια της Τουρκίας και δεν υπέκυψαν στους Ελληνοκύπριους.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ το κράτος μας, την κυριαρχία μας, τα εδάφη μας, τη Γαλάζια Πατρίδα, τις εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και τον τουρκικό στρατό. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αποφασιστικότητα στον νέο και εθνικό δρόμο που καθορίσαμε μαζί με τη μητέρα πατρίδα Τουρκία στο Κυπριακό», είπε στο μήνυμά του ο κ. Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ