Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό - Στόχος ο διοικητής της Χεζμπολάχ Χατζ Μοχσίν (βίντεο&φώτο)

 
dd

Ενημερώθηκε: 30/07/24 - 22:38

Αυτό που η Δύση φοβόταν, σχετικά με κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μετά την πολύνεκρη επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν, φαίνεται πως είναι γεγονός, καθώς οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού προκειμένου να χτυπήσουν υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Γυναίκα σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα, ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας. Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, η επίθεση ήταν στοχευμένη κατά του διοικητή της Χεζμπολάχ, Χατζ Μοχσίν, που «ευθύνεται» για την προχθεσινή επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν.

Πηγές της Χεζμπολάχ αναφέρουν ότι ο στοχοποιημένος διοικητής επέζησε από την επίθεση

Το Ισραήλ χτυπά κτήριο στα προάστια της Βηρυτού

Το κρατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι η επίθεση είχε στόχο την περιοχή γύρω από το Συμβούλιο Σούρα της Χεζμπολάχ στη συνοικία Χάρετ Χρέικ της πρωτεύουσας.

Israel strikes building in Beirut suburbs

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant σχολίασε το χτύπημα στο X, δηλώνοντας απλώς ότι «η Χεζμπολάχ πέρασε την κόκκινη γραμμή».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στόχος των Ισραηλινών, ο διοικητής της Χεζμπολάχ, είναι ακόμα ζωντανός.

 People gather near a site hit by what security sources said was a strike on Beirut's southern suburbs, Lebanon July 30, 2024. (credit: REUTERS/Ahmed Al-Kerdi)

H Χεζμπολάχ προετοιμαζόταν για αυτήν την απάντηση, αλλά νωρίτερα σήμερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ είπε ότι ανεξάρτητα από το είδος του χτυπήματος που πραγματοποιεί το Ισραήλ, η Χεζμπολάχ θα απαντήσει.

Η απάντηση της Χεζμπολάχ θα καθορίσει την τροχιά μιας σύγκρουσης που βρίσκεται τώρα στους 10 μήνες της, που πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο στη Γάζα, η οποία έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη συνοριακή περιοχή. Αυτή η απεργία αλλάζει πραγματικά τη φύση αυτής της σύγκρουσης και προς τα πού θα μπορούσαμε να πάμε.

 A view shows damage after what security sources said was a strike on Beirut's southern suburbs, Lebanon July 30, 2024.  (photo credit: REUTERS/Ahmed Al-Kerdi)

Παράλληλα, ένας διπλωματικός μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους να έχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί ένας πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ μετά την επίθεση που σκότωσε 12 παιδιά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ