Σκληρή απάντηση της της «Ομόνοιας» κατά Τάβου: «Παραιτήσου όσο είναι καιρός – Η γλώσσα μας είναι ελληνική»

 
dd

Ενημερώθηκε: 29/07/24 - 19:31

Οπως αναμενόταν, όλα η πολιτική ομάδα του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν τη 4η Αυγούστου, παραβιάζοντας τον νόμο και τον εκλογικό κώδικα, προκειμένου να επηρεάσει τους ψηφοφόρους της περιοχής.

Η «Ομόνοια» καταδίκασε αυτήν την εγκληματική ενέργεια που διέταξε ο Ράμα, σημειώνοντας πως ότι «όλη η προσοχή του κράτους είναι πώς να κερδίσει ο εκλεκτός της κυβέρνησης, Βαγγέλης Τάβος, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χειμάρρα για πάνω από 30 χρόνια.

Σε νέα ανακοίνωση, η ελληνική μειονότητα σημειώνει πως «λίγες ημέρες μετά την δήλωση του πρώην κοινοτάρχη Βράνισας για εξαφάνιση της ελληνικής γλώσσας από τον Δήμο Χειμάρρας με την νίκη του Β. Τάβου στις εκλογές και την ίδια ημέρα που ο Τάβος έκανε την δίκη του διευκρινιστική δήλωση, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Βουλνετ Σίναϊ, έκανε μία δήλωση ακόμα πιο ακραία και πιο προσβλητική.

Ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν μπορεί στη Λαμπουριά να πάρει ψήφους μια οργάνωση σοβινιστική, εθνικιστική και τρομοκρατική, εννοώντας την Ομόνοια, την οργάνωση που πάνω από 3 δεκαετίες με συνέπεια και ευλάβεια εκπροσωπεί τους Έλληνες της Αλβανίας.

Ο κύριος Σίναϊ είναι ο ίδιος βουλευτής που παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2023 παρανόμως είχε ανοίξει γραφείο στη Χειμάρρα που υποσχόταν στους ψηφοφόρους εγγραφή των οικοπέδων και των σπιτιών στο υποθηκοφυλακείο.

Και τότε είχε πει ότι δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος στην Ομόνοια, όχι όμως με το πρόσφατο απαράδεκτο επιχείρημα, απλά παρακαλούσε τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν την Ομόνοια γιατί δεν είχε πώς να δικαιολογηθεί στον κ. Ράμα. Από αυτές τις δυο δηλώσεις φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία των δύο στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος να κερδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις εκλογές στη Χειμάρρα.

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί το 2023 στις δηλώσεις τους ήταν πολύ πιο προσεκτικοί από σήμερα; Η απάντηση είναι ότι ο υποψήφιος Γκόρος του 2023, αν και δεν δήλωνε την ελληνική του καταγωγή, είχε δώσει ξεκάθαρες εντολές στους συνεργάτες και υποστηρικτές του να είναι προσεκτικοί και να μην προσβάλλουν τους Έλληνες ψηφοφόρους του δήμου, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν κάνει σήμερα ο «Έλληνας» Τάβος.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ακριβώς το πρόβλημα, τη διφορούμενη πολιτική στάση του υποψηφίου του Ράμα σήμερα, κάνοντας τον φανατικό Έλληνα στους Έλληνες και τον Αλβανό στους Αλβανούς.

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την δήλωση αποστασιοποίησης του Τάβου, παρατηρεί τα εξής:

1ον: Η δήλωση γράφτηκε στα αλβανικά και μεταφράστηκε μέσω google στα ελληνικά.

2ον: Η διευκρινιστική δήλωση τα αφήνει όλα αδιευκρίνιστα, χαρακτηριστικά αναφέρει πως «εγώ είμαι αυτός που είμαι και οι Χιμαριώτες ομιλούν την γλώσσα τους».

Κατανοούμε απόλυτα την δυσκολία του κ. Τάβου να δικαιολογήσει την επί 13 χρόνια απαράδεκτη και τραγική σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνηση του κόμματος που αποφάσισε να εκπροσωπήσει και να ξεπλένει στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης, είμαστε όμως αποφασισμένοι να μην του επιτρέψουμε να εξαπατήσει τους κατοίκους της Χειμάρρας, Έλληνες και Αλβανούς.

Κύριε εκπρόσωπε των κλεφτών της περιουσίας της Χειμάρρας, των καταχραστών της δημόσιας περιουσίας, αυτών που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και τους φόρους των πολιτών της Χειμάρρας, σταματήστε επιτέλους να γίνεστε και εκπρόσωπος των πιο σκοτεινών και εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία που θέλουν να εξαλείψουν τον Ελληνισμό από την Χειμάρρα.

Στο σημερινό Δήμο Χειμάρρας ζουν με απόλυτη αρμονία δυο κοινότητες Έλληνες και Αλβανοί. Οι σχέσεις των δύο κοινοτήτων είναι καλές, έχουν σφυριλατηθεί εδώ και αιώνες και δεν χρειάζονται κανέναν ξένο να τις ομαλοποιήσει. Όποτε μην κάνετε τον αυτόκλητο προστάτη αυτών των σχέσεων. Παραιτηθείτε όσο είναι καιρός.

Η Χειμάρρα δεν χρειάζεται διαμεσολαβητή, αλλά Δήμαρχο, για να κάνει δουλειά και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε το 2023, χρειάζεται μία καινούρια ομάδα και όχι αυτούς που την έκλεβαν και την προσέβαλλαν ασυστόλως πάνω από μία δεκαετία.

Επειδή επικαλείστε την εμπειρία σας στην πολιτική, πείτε μας, ποια ακριβώς είναι η μεγάλη σας επιτυχία; Τι έχετε καταφέρει στη Δερόπολη; Είναι ή δεν είναι η περιοχή που έχετε εκλεγεί επανειλημμένα βουλευτής η πιο εγκαταλελειμμένη αλλά και η φτωχότερη περιοχή της Αλβανίας;

Είναι αλήθεια ότι έχετε εκλεγεί βουλευτής αρκετές θητείες, αλλά πάντα ως υποψήφιος με την κυβέρνηση ή και σε συμμαχία με το κράτος; Την μόνη φορά που ήσασταν υποψήφιος με την αντιπολίτευση, χάσατε και καταγγείλατε τους σημερινούς συμμάχους σας ότι σας έκλεψαν.

Αυτοί που σας έχρισαν υποψήφιο στον δήμο Χειμάρρας το έκαναν για το ένα και μοναδικό σας προσόν: Είστε διαχρονικά ο μεγαλύτερος διασπαστής και υπονομευτής του Ελληνισμού της Αλβανίας από όλους τους πολιτικούς της ΕΕΜ. Οι όψιμοι στενοί σας συνεργάτες θέλουν να το κρύψουν και η χαρά δεν τους αφήνει.

Δεν γνωρίζετε την Χειμάρρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τα λεγόμενα σας που κάνετε λόγο για «κάποια» γλώσσα και ότι «οι Χιμαριώτες είναι αυτοί που είναι». Μέχρι να την μάθετε θα έχει λήξει η θητεία. Αν την ξέρατε, θα γνωρίζατε ότι μεγάλο μέρος των πολιτών του Δήμου Χειμάρρας είναι Έλληνες και η γλώσσα τους ελληνική».

Τα τελευταία νέα από τη Χειμάρρα αναφέρουν ότι κρατικοί αξιωματούχοι όπως πρώην Υπουργοί, βουλευτές, Δήμαρχοι, διευθυντές από όλους τους φορείς (κτηματογράφηση, εφορίες, τουρισμός, τελωνεία, AKU, SHISH) έχουν επικεντρωθεί στη Χειμάρρα. Όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών (αντιτρομοκρατική, οικονομικό έγκλημα, οργανωμένο έγκλημα). Όλοι οι δημοσιογράφοι των καναλιών των στρατηγικών επενδυτών και οι ίδιοι οι επενδυτές, εισαγγελείς και δικαστές εν ενεργεία και αποπεμφθείς.

Πηγή: newsbomb

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ