Financial Times: Ο «φόβος» θα καθορίσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών – Και οι δυο προεκλογικές εκστρατείες θα είναι δηλητηριώδεις

 
kamala-harris-donald-trump

Ενημερώθηκε: 23/07/24 - 17:11

Το σκηνικό που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Joe Biden από την προεδρική κούρσα επιχειρεί να διερευνήσει ανάλυση του Gideon Rachman των στους Financial Times: καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί θα διεξαγάγουν εκστρατείες βασισμένες στον φόβο.

Αυτό δεν θα αλλάξει, όποιος και να γίνει υποψήφιος των Δημοκρατικών, εκτιμά ο αρθρογράφος. Πράγματι, εάν η αντιπρόεδρος Kamala Harris είναι η υποψήφια, όπως φαίνεται πιθανό, οι Ρεπουμπλικάνοι θα διπλασιάσουν το δηλητήριο που προκαλεί φόβο στην εκστρατεία τους. Η δαιμονοποίηση του Biden ενός ηλικιωμένου λευκού από την Πενσυλβάνια, ήταν σχετικά δύσκολη για τον Trump και τις λεγεώνες του «Make America Great Again». Η Harris είναι μια μαύρη γυναίκα από την Καλιφόρνια -δηλαδή ο ιδανικός στόχος για το κίνημα Maga.

Ακόμη και πριν παραιτηθεί ο Biden, δεξιοί σχολιαστές υποστήριζαν ότι η Harris θα ήταν η πρώτη «πρόεδρος της DEI (Diversity, Equity, Inegration)» της Αμερικής. Υποστηρίζουν ότι ανέβηκε στην κορυφή όχι λόγω αξίας, «αλλά βάσει πολιτικών που προωθούν την «διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη». Για τους Ρεπουμπλικάνους, η DEI είναι η επιτομή της κουλτούρας «αφύπνισης » (woke culture) που αποδυναμώνει τις ΗΠΑ και κάνει διακρίσεις κατά των λευκών ανδρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Trump επέλεξε έναν άλλον λευκό, τον γερουσιαστή JD Vance, ως αντιπρόεδρό του και μπήκε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών της περασμένης εβδομάδας για να παρακολουθήσει την ομιλία του καθώς από τα μεγάφωνα ακουγόταν το τραγούδι «It’s a Man’s World».

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών κατέστη σαφές ότι ο Trump θα προτάξει στις εκλογές τα θέματα μετανάστευσης και κουλτούρας αφύπνισης, τον πληθωρισμό και τον κίνδυνο ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Για τους Ρεπουμπλικάνους, όλα αυτά τα θέματα συνδέονται με τον ισχυρισμό ότι οι Δημοκρατικοί αποτελούν θανάσιμη απειλή για το αμερικανικό όνειρο.Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί θα καταφύγουν σε ένα διαφορετικό μίγμα φόβου. Τα βασικά τους θέματα είναι πιθανό να είναι οι αμβλώσεις και ο αυταρχισμός. H Harris, ή όποιος άλλος αντικαταστήσει τον Biden, θα ισχυριστεί ότι ο Trump απειλεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες των απλών Αμερικανών.

Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι οι προεδρικές εκστρατείες που προσφέρουν ελπίδα και αισιοδοξία μοιάζουν με παρελθόν. Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024 θα καθοριστεί από το ποιο κόμμα θα αποδειχθεί περισσότερο αποτελεσματικό στο να τρομοκρατεί τους ψηφοφόρους, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Πηγή: HellasJournal.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ