Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ.Χούπης: Αποκαλυπτήρια προτομών Αντιπτεράρχων (Ι) Περικλή Στεφανίδη και Χρήστου Μουλά σε Κιλκίς και Χανιά

 
δδ

Ενημερώθηκε: 22/07/24 - 13:31

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Οι τελετές των αποκαλυπτηρίων των προτομών των Αντιπτεράρχων (Ι) Περικλή Στεφανίδη και Χρήστου Μουλά, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ως πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ), που συνετρίβη στις 25 Ιουλίου 2023 στην Κάρυστο, στην προσπάθεια κατασβέσεως πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκαν χθες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, στο Κιλκίς και στα Χανιά αντιστοίχως.

Με τον τρόπο αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις τίμησαν τα δύο στελέχη τους σχεδόν ανήμερα της συμπληρώσεως ενός χρόνου από το θάνατό τους εν ώρα καθήκοντος, ταυτοχρόνως και με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη στην τελετή του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους!

Πιο συγκεκριμένα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αγιονέρι Κιλκίς. Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ονοματοδοσία της πλατείας του χωριού σε πλατεία «Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη», αποκαλυπτήρια της προτομής και κατάθεση στεφάνων.

            Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: Οι γονείς και λοιποί συγγενείς του αείμνηστου Περικλή Στεφανίδη, οι Βουλευτές Κιλκίς κ.κ. Πέτρος Παππάς και Στέφανος Παραστατίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο

Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης (112 ΠΜ) Ταξίαρχος (Ι) Ευθύμιος Σιμιτζής και ο Διοικητής της 355 ΜΤΜ Αντισμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της τοπικής Δημοτικής Κοινότητος Παλιού Αγιονερίου κ. Γεώργιος Δεμουρτσίδης και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και στρατιωτικών συνδέσμων.

            Την ίδια μέρα και ώρα, στην άλλη άκρη της Ελλάδος, στο Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, σε αντίστοιχη εκδήλωση, ο Διοικητής του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (Integrated Air and Missile Defence Centre of Excellence/IAMD CoE) Ταξίαρχος (Ι) Νικόλαος Μακρυγιάννης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, συμμετείχε στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Μουλά.

            Η εν λόγω εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, αποκαλυπτήρια της προτομής και κατάθεση στεφάνων και σε αυτήν παραβρέθηκαν: Οι  γονείς και λοιποί συγγενείς του αείμνηστου Χρήστου Μουλά, η Βουλευτής Χανίων κ. Σεβαστή (Σέβη) Βολουδάκη, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, εκπρόσωποι των Βουλευτών Χανίων κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη και κ. Παύλου Πολάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου κ. Γεώργιος Μουσουράκης και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός, ο Διοικητής της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ηρακλείου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) Αρχιπλοίαρχος Ευστάθιος Κυριακίδης ΠΝ και ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Τσούκας ΠΝ, αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και στρατιωτικών συνδέσμων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ