Στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο ο Γ. Κεφαλογιάννης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χούπης

 
Ο Γ. Κεφαλογιάννης στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο – Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χούπης στο Μνημόσυνο πεσόντων της ΕΛΔΥΚ

Ενημερώθηκε: 20/07/24 - 15:51

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στη Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, που πραγματοποιούνται σήμερα στη μαρτυρική Μεγαλόνησο την ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ στη χθεσινή επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στρατιωτικούς της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του «Αττίλα-1/-2» παρέστησαν ο Υπουργός Αμύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας αντιστοίχως.

Πιο συγκεκριμένα. 

Σήμερα, ανήμερα της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο ΥΦΕΘΑ κ. Γ. Κεφαλογιάννης θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης που θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ θ’ ακολουθήσει επίσημη συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΑΜ κ. Β.Πάλμα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

--- Αποκαλυπτήρια προτομών των Αντιστράτηγων Χρήστου Φώτη, Τάσου Μάρκου και Ανδρέα Αρέστη, επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο «Μακεδονίτισσας».

--- Τέλεση Μνημοσύνου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και ομιλία του κ. Κεφαλογιάννη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Κοκκινοτριμιθιά.

​Χθες εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΛΔΥΚ στο Στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Σωτηρίου Σταυριανάκου», επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και αγνοούμενους της ΕΛΔΥΚ, κατά την Τουρκική Εισβολή το 1974.

Στην τελετή παρέστησαν ο Κύπριος ΥΠΑΜ κ. Β.Πάλμας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Λευκωσία κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως εκπρόσωπος της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐας, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης και ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γ. Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ ΑντιστρατήγουΓεώργιου Κωστίδη, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς των πεσόντων και αγνοουμένων καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ