Tι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή

 
σσ

Ενημερώθηκε: 19/07/24 - 10:04

Δε λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις από τον τουρκικό Τύπο για την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από προγραμματισμένη συναυλία στην Κρήνη (Τσεσμέ) της Σμύρνης λόγω του πολιτικού μηνύματος που ήθελαν να περάσουν οι δημοτικές Αρχές που είχαν αναρτήσει ένα τεράστιο πανό του Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του EΡΤΝews στην Τουρκία, Γιάννης Μανδαλίδης, δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην χώρα συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα να ασχολούνται με το συμβάν που προκάλεσε μεγάλη ένταση.

«Το θέμα, κυρίως εδώ πέρα ήταν κυρίαρχο χθες, γιατί το επεισόδιο συνέβη προχθές το βράδυ. Το θέμα έπαιξε σε όλα τα δελτία» επισήμανε τονίζοντας ότι η είδηση ήταν κυρίαρχη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με την Χουριέτ, «υπάρχει ένα εθνικιστικό συναίσθημα στην Ελλάδα και όσοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτό δέχονται λιντσάρισμα». Σε ανάλογο τόνο ήταν και το δημοσίευμα της εθνικιστικής τουρκικής εφημερίδας των Γκρίζων Λύκων που κάνει λόγο «για θρασύτατη, ξεδιάντροπη Δέσποινα».

Διοργανωτής της μουσικής εκδήλωσης που είχε φιλανθρωπικό σκοπό ήταν το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας ενώ η δήμαρχος της πόλης του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, ανήκει στο φιλοκεμαλικό κόμμα.

Πηγή: Συνδέσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ