«Μας προστάτευσαν για να φύγουμε» – Τι αποκαλύπτει συνεργάτης της Δέσποινας Βανδή για την Σμύρνη

 
φφ

Ενημερώθηκε: 18/07/24 - 18:10

Στα κάγκελα είναι στην Τουρκία μετά την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την συναυλία της στην Σμύρνη λόγω πολιτικών προεκτάσεων. Η Πόντια καλλιτέχνις αρνήθηκε να τραγουδήσει με την αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ πίσω της και αποχώρησε.

Η συνεργάτις της, Ευγενία Λιάκου, μίλησε την Πέμπτη το απόγευμα στον ΣΚΑΪ για όσα διαδραματίστηκαν έως ότου η ομάδα της Δέσποινας Βανδή φύγει με ασφάλεια από τον συναυλιακό χώρο.ADVERTISEMENT

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν την σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για sound check με την μπάντα, ήταν αναρτημένο banner πίσω στη σκηνή. Ρωτήσαμε αν είναι για την δική μας συναυλία ή αν είναι για κάτι άλλο.

Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα θα έκανε μια συναυλία Pop, λαϊκή, την δική της συναυλία. Δε θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Η σκηνή συνήθως είναι καθαρή, δεν έχει κάτι πίσω. Το banner αυτό ήταν στην πλάτη της σκηνής. Ήταν πολύ μεγάλο, έπιανε όλη την πλάτη του θεάτρου. Ήταν ένα του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία» είπε η Ευγενία Λιάκου.

«Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση. Βγήκαμε με προστασία, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα έφυγε κατευθείαν, εμείς ήταν οκ να φύγουμε σήμερα. Δεν ξέρω αν υπήρχαν Έλληνες στο κοινό, γιατί εμείς μετά το sound check πήγαμε στο καμαρίνι και μετά μας ανακοίνωσαν ότι δεν θα βγούμε.

Την Δέσποινα δεν την έχουμε δει, γιατί έφυγε κατευθείαν. Εμείς είμαστε καλά. Στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος έρχεται να ακούσει μουσική. Αγαπάνε την ελληνική μουσική, αγαπάνε τους Έλληνες καλλιτέχνες πάρα πολύ. Ο κόσμος ήρθε να δει την συναυλία, στεναχωρήθηκα που έγινε όλο αυτό.

Η μουσική είναι πέρα από αυτά. Όταν πας να δεις μια συναυλία και ξαφνικά γίνεται μια πολιτική εκδήλωση, δεν είναι ωραίο» κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ