Κορινθία: Δασική πυρκαγιά στο Σοφικό — Τρεις τραυματίες πυροσβέστες —Καλύτερη η εικόνα - Μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες (Βίντεο & φωτογραφίες)

 
φφ

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook (Πυρκαγιά Ενημέρωση)

Ενημερώθηκε: 17/07/24 - 18:25

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σοφικό της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του δήμου Κορινθίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση “Λαρίσι” και, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, επεκτάθηκε γρήγορα προς Δήμαινα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση στον Άγιο Βλάση, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

korinthia__7_

Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες, έξι πεζοπόρα τμήματα, 37 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, μέσω Ναυπλίου γίνεται η μετακίνηση των πολιτών προς το Δήμο Μεθάνων – Τριζοίνας ή προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός υπέστησαν θλαστικά τραύματα και ένας εποχικός έπαθε εγκαύματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή τους στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

korinthia__5_

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται κοντά στο σημείο να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Βαθρακογιάννης: «Η εικόνα είναι βελτιωμένη, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας»
Σε νεότερη τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης, υπογράμμισε πως «η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς», μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από την πρώτη στιγμή, η πυρκαγιά έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις, εξελίχθηκε σε πυκνό δάσος και δύσβατη περιοχή, με φλόγες που ξεπέρασαν τα 25 μέτρα σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτήν τη στιγμή, επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, 37 οχήματα και από αέρος 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ένταση των ανέμων», επεσήμανε ακόμη.

SOFIKO KORINTHOS FOTIA PYRKAGIA
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ