Καιρός: καύσωνας διαρκείας με πολλές περιοχές πάνω 40 Βαθμούς!

 
dd

Ενημερώθηκε: 14/07/24 - 17:39

Η πολύ ζέστη θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες στη χώρα με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται στα δυτικά και βόρεια τμήματα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Εκεί τα θερμόμετρα θα φτάνουν τους 42 και από την Τρίτη και τους 43 βαθμούς. Πιο ζεστές ημέρες θα είναι από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Την Παρασκευή στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και λίγο η θερμοκρασία εκεί θα πέσει . Το μελτέμι πάντως από τη Δευτέρα θα πνέει σταθερά με ένταση που θα φτάνει τα 6 με 7μποφόρ. Ουσιαστική έξοδος από τις υψηλές θερμοκρασίες δεν προβλέπεται πριν από τις 24 Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα:

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά,

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 39 με 42 βαθμούς. Στο Ιόνιο το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη στους 36 με 38 βαθμούς. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 έως 38 με 39 βαθμούς. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 25 έως 39 βαθμούς.

Ουσιαστική έξοδος από τις υψηλές θερμοκρασίες δεν προβλέπεται πριν από τις 24 Ιουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ