Ν. Δένδιας : Επίσκεψη σε συμβολική ημερομηνία αύριο στην Κύπρο

 
dendias

Ενημερώθηκε: 14/07/24 - 12:24

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Σε συμβολική ημέρα επισκέπτεται αύριο την Κύπρο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, τη μέρα που συμπληρώνονται 50 χρόνια από το άφρον πραξικόπημα της Δικτατορίας των Αθηνών εναντίον του τότε νομίμου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου.

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσης επισκέψεώς του στη Μεγαλόνησο, ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ Γεώργιο, ενώ θα συναντηθεί και με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Βασίλη Πάλμα.

Εξάλλου για τις σημερινές επετείους της πτώσεως της Βαστίλλης και της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν από τους δολοφόνους της «17Ν», ο κ. Δένδιας με ισάριθμες αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» έγραψε τα εξής:

«Συμπληρώνονται 32 χρόνια από την ημέρα που ο Θάνος Αξαρλιάν, σε ηλικία μόλις 20 ετών, έφυγε άδικα από τη ζωή, στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" με ρουκέτα. Τιμάμε τη μνήμη του και τη διατηρούμε ζωντανή, όπως και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας» έγραψε ο κ. Δένδιας για τη συμπλήρωση 32 ετών από τη δολοφονία του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν

Ο ίδιος, για τη 235η επέτειο της Γαλλικής Επαναστάσεως και της Αλώσεως της Βαστίλης, σε άλλη του ανάρτηση στο «Χ» έγραψε τα εξής: «Συγχαρητήρια στη σύμμαχο και εταίρο Γαλλία για την Επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία αποτελεί διαχρονικό σύμβολο του αγώνα των λαών για ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη.

Μας συνδέουν όχι μόνο οι κοινοί αγώνες για την Ελευθερία, αλλα και οι κοινές αντιλήψεις για το Διεθνές Δίκαιο και την ανάγκη ύπαρξης αμυντικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δεσμοί Ελλάδας-Γαλλίας είναι σήμερα πιο ισχυροί από ποτέ, με τη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ