Στρατηγός Δ. Χούπης και Αντιστράτηγος Γ. Κωστίδης επισκέφθηκαν κρίσιμες μονάδες της Διοικητικής Μέριμνας του ΓΕΣ

 
Στρατηγός Δ. Χούπης και Αντιστράτηγος Γ. Κωστίδης επισκέφθηκαν κρίσιμες μονάδες της Διοικητικής Μέριμνας του ΓΕΣ

Πηγή Φωτογραφίας:

Ενημερώθηκε: 09/07/24 - 18:17

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Διαδοχικές επισκέψεις σε κρίσιμες μονάδες της Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ) του Στρατού Ξηράς πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, αλλά δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Στρατηγός Δημήτρης Χούπης και Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, αντιστοίχως.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Αρχηγοί επισκέφθηκαν το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (304 ΠΕΒ) και στο 307 ΠΕΒ (πρώην 307 Τεχνικό Συγκρότημα Υποστηρίξεως Αεροπορικού Υλικού/ΤΣΥΑΥ), που εδρεύουν αμφότερα στο Βελεστίνο της Μαγνησίας.

Οι δύο Αρχηγοί, αφού ενημερώθηκαν από τις Διοικήσεις των δύο εργοστασίων, από τα οποία το πρώτο είναι «εξειδικευμένο» στην επισκευή και συντήρηση όλων των τύπων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων του Ελληνικού Στρατού, ενώ το δεύτερο σε όλα τα πτητικά του μέσα σταθερών πτερύγων και ελικοπτέρων για εργοστασιακού επιπέδου συντήρηση, περιηγήθηκαν σε χώρους και εγκαταστάσεις των αυτών, όπου «διαπίστωσαν το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού και το ευχαρίστησαν για το έργο που επιτελεί» συμφώνως με το ΓΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των φωτογραφιών που δημοσιοποιήθηκαν από την επίσκεψη των δύο Αρχηγών, σε δύο από αυτές από το 307 ΠΕΒ, εικονίζονται δύο από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα AB-212ASW της Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυτικού, τα οποία περνούσαν από εργοστασιακού επιπέδου συντήρηση στις εγκαταστάσεις της αντίστοιχης Μονάδος του Ελληνικού Στρατού, καθώς είναι εξουσιοδοτημένη να διενεργεί τέτοιου επιπέδου εργασίες λόγω των ελικοπτέρων UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού, που είναι σχεδόν πανομοιότυπα μα τα ΑΒ-212 του ΠΝ, μόνο που τα τελευταία έχουν δύο κινητήρες αντί του ενός των Huey.

Η εργοστασιακού επιπέδου συντήρηση των ΑΒ-212 του ΠΝ στο 307 ΤΣΥΑΥ αρχικώς και τώρα στο 307 ΠΕΒ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που Διοικητής της τότε Διοικήσεως Ελικοπτέρων (ΔΕΝ) του ΠΝ ήταν ο Πλοίαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, νυν Αντιναύαρχος ε.α., και νυν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι τα ελικόπτερα AB-212ASW είναι υπό απόσυρση καθώς θα αντικατασταθούν σταδιακώς από τα νέα, υπερσύγχρονα, ελικόπτερα MH-60R Romeo. Για το λόγο αυτό υπάρχει μία σκέψη, όπως ενταχθούν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), καθώς είναι δικινητήρια, μπορούν να πετούν με άνεση το βράδυ πάνω από θάλασσα και για τους δύο αυτούς λόγους μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη ΔΕΠ για την εκτέλεση ορισμένων εκ των αποστολών της. Κάτι που είναι ακόμα «υπό μελέτη» και δεν έχει αποφασιστεί τίποτα προς το παρόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ