Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δ.Γρηγοριάδης: Επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην «καρδιά» των F-16V Viber

 
dd

Ενημερώθηκε: 09/07/24 - 11:32

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Την «καρδιά» των αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16V Viber της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στην 115 Πτέρυγα Μάχης, της Αεροπορικής Βάσεως της Σούδας, επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Πατσούρας.

 Στην Πτέρυγα, ο Αρχηγός περιηγήθηκε στους χώρους των δύο πολεμικών Μοιρών της Μονάδος, της 340 Μοίρας «Αλεπού» και της 343 Μοίρας «Αστέρι», στη Μοίρα Εκπαιδεύσεως Αέρος – Εδάφους, καθώς και στη Μοίρα Συντηρήσεως Βάσεως. Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΑ συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 115 ΠΜ ήδη έχουν παραληφθεί και βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση 20 μαχητικά αεροσκάφη F-16V Viber, μονοθέσια και διθέσια, αριθμός δηλαδή με τον οποίο συμπληρώνεται επιχειρησιακώς η πλήρης δύναμη σε μαχητικά αεροσκάφη μιας Μοίρας. Για προφανείς όμως επιχειρησιακούς, εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους τα 20 αυτά μαχητικά έχουν «μοιραστεί» και στις δύο προαναφερθείσες Μοίρες της Πτέρυγος, οι οποίες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ εκπαιδεύουν το ιπτάμενο και τεχνικό τους προσωπικό στην πλέον σύγχρονη έκδοση του μαχητικού, υλοποιούν τον τρέχοντα επιχειρησιακό σχεδιασμό που τις αναλογούν (readiness, συμμετοχή σε ασκήσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό κλπ), και παραδίδουν σταδιακά μαχητικά της παλαιότερης και προς αναβάθμιση εκδόσεως του αεροσκάφους F-16C/D Block.52+ στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) για το σκοπό αυτό.

Πολύ σπουδαίο και σημαντικό έργο που υλοποιείται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ως προελέχθη, τόσο από τις δύο Πολεμικές Μοίρες, όσο και από τη Μοίρα Εκπαιδεύσεως Αέρος – Εδάφους, καθώς και τη Μοίρα Συντηρήσεως Βάσεως. Ενώ ήδη «ετοιμάζεται» για την παραλαβή του πρώτου της αναβαθμισμένου F-16V η ιστορική 337 Μοίρα «Φάντασμα» στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λαρίσης, που σήμερα και αυτή επιχειρεί με την παλαιότερη έκδοση F-16C/D Block.52+ .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ