Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί εκατομμύρια μετανάστες

 
μπαιτεν

Ενημερώθηκε: 18/06/24 - 16:43

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα(18/06) ένα πρόγραμμα που δίνει δυνατότητα απόκτησης υπηκοότητας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στις ΗΠΑ που έχουν παντρευτεί παράνομα με πολίτες των ΗΠΑ – μια μεγάλης κλίμακας προσπάθεια νομιμοποίησης που έρχεται σε έντονη αντίθεση με τα τις πεποιθήσεις των Ρεπουμπλικανών και τα ομολογημένα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για μαζικές απελάσεις.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, θα αφορά σε περίπου 500.000 συζύγους που έχουν ζήσει στις ΗΠΑ για τουλάχιστον 10 χρόνια , δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Περίπου 50.000 παιδιά κάτω των 21 ετών με γονέα Αμερικανό υπήκοο θα είναι επίσης δικαιούχοι, είπαν οι ίδιοι αξιωματούχοι. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που πιθανότατα θα επωφεληθούν είναι Μεξικανοί, πρόσθεσαν.

Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους συζύγους και τα παιδιά να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη διαμονή χωρίς να φύγουν από τις ΗΠΑ, καταργώντας μια δυνητικά χρονοβόρα διαδικασία και τον χωρισμό της οικογένειας. Τελικά, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αμερικανική υπηκοότητα.

Ο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα δεσμευόμενος να αντιστρέψει πολλές, ο οποίος επίσης επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, αντιμέτωπος με επίπεδα ρεκόρ συλλήψεων μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ο Μπάιντεν έχει σκληρύνει την προσέγγισή του τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μπάιντεν απαγόρευσε στους περισσότερους μετανάστες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού να μπορούν να ζητήσουν άσυλο, μια πολιτική που αντικατοπτρίζει μια παρόμοια απαγόρευση ασύλου της εποχής Τραμπ.

Το πρόγραμμα νομιμοποίησης για συζύγους Αμερικανών πολιτών θα μπορούσε να ενισχύσει το μήνυμα της προεκλογικής του εκστρατείας ότι υποστηρίζει ένα πιο ανθρώπινο σύστημα μετανάστευσης και να δείξει πώς διαφέρει από τον Τραμπ, ο οποίος έχει μια σκληρή στάση τόσο για τη μετανάστευση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω hellasjournal.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ