Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα στις 6:30 μμ η σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ για το ΑΣΕΠ

 
mits

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 18/06/24 - 14:52

Σήμερα στις 6:30 μμ  θα γίνει η σύσκεψη στο Μαξίμου για το ΑΣΕΠ  υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρόσφατα  «το πιο αποτελεσματικό κράτος» ως μία από τις στοχευμένες προτεραιότητές

Για το θέμα των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ μίλησε πρόσφατα και ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Όπως είπε υπάρχει  « συνεργασία με το ΑΣΕΠ ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων. Το ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αντικειμενικό για τις προσλήψεις, το οποίο πρέπει να το ενισχύσουμε, ώστε να κάνει πολύ πιο εύκολα τη δουλειά του. Για παράδειγμα πολλά στοιχεία είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά οπότε δεν χρειάζεται να κάθεται ένας άνθρωπος να τα ελέγχει ένα-ένα αφού είναι πλέον διαθέσιμα, όπως πχ η εργασιακή του εμπειρία, ή το πτυχίο του, μπορούμε να συνδεθούμε απευθείας με το πανεπιστήμιο. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία σημαντική επιτάχυνση και κυρίως θα περιοριστεί εκ των πραγμάτων και ο ρόλος των ενστάσεων, αφού τα δεδομένα θα συλλέγονται ηλεκτρονικά, θα είναι πιο αξιόπιστα και γρήγορα τα αποτελέσματα, χωρίς μεγάλα περιθώρια ανθρώπινου λάθους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ