Ν. Δένδιας: Παρακολούθησε νυχτερινό σενάριο ανακαταλήψεως μικρονησίδος από τη Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ’24»

 
dendias

Ενημερώθηκε: 04/06/24 - 19:18

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Νυχτερινό σενάριο ανακαταλήψεως μικρονησίδος – βραχονησίδος παρακολούθησε επιβαίνων στη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της μεγάλης ασκήσεως του Αρχηγείου Στόλου «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ’24», που πλέον έχουν διακλαδική σχεδίαση και εκτέλεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας 3/6/2024, από τη Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» επί της οποίας μετέβη, αντικείμενα της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου.

            Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Κατάρας ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ.

Κατά την παραμονή του στη φρεγάτα ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα σενάρια της ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», την ετήσια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προβλέπει στη σχεδίαση και εκτέλεσή της τη συμμετοχή προσωπικού και μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, «με αντικειμενικό σκοπό την εμπέδωση της διακλαδικότητας επί του πεδίου», όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η ενέργεια της επιχειρήσεως πραγματοποιείται από επίλεκτους κομάντος της ΔΕΠ, ειδικώς εκπαιδευμένους στη διενέργεια παρόμοιων αποστολών, ως προελέχθη, νύχτα, και με την κάλυψη πυρών από μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ΠΑ.

Μετά το πέρας της προαναφερθείσας εκπαιδευτικής δραστηριότητος ο κυβερνήτης της φρεγάτας Αντιπλοίαρχος Σ.Μ. πρόσφερε στον ΥΕΘΑ το θυρεό του σκάφους του και ο κ. Δένδιας ανταπέδωσε προσφέροντας το θυρεό του ΥΠΕΘΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ