Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Κωστίδης: Οδηγίες, κατευθύνσεις και ευχές στους νέους Ανθυπολοχαγούς Τάξεως ΣΣΕ-2023

 
ages

Ενημερώθηκε: 01/06/24 - 10:21

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Οδηγίες, κατευθύνσεις και ευχές προς τους νέους Ανθυπολοχαγούς της Τάξεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων 2023 (ΣΣΕ-2023), των οποίων περατώθηκε η φοίτηση στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, παρέσχε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος τους επισκέφθηκε ειδικώς για τον σκοπό αυτό. 

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της Σχολής Πεζικού στο Στρατόπεδο «Ταγματάρχου (ΠΖ) Βελισσαρίου Ιωάννη» στη Χαλκίδα, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Γεώργιος Καπράλος και πραγματοποίησε ομιλία στους νέους Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2023 της Σχολής. Στους Ανθυπολοχαγούς Πεζικού δηλαδή, οι οποίοι αποφοίτησαν το 2023 από τη ΣΣΕ και στη συνέχεια μέχρι τώρα παρακολούθησαν τα μαθήματα του πρώτου επιμορφωτικού Σχολείου του Όπλου τους, του Πεζικού, και τώρα αφού ολοκλήρωσαν τις εκεί σπουδές τους, αναμένεται να λάβουν τις πρώτες τους μεταθέσεις για μονάδες εκστρατείας του Ελληνικού Στρατού σε όλη την επικράτεια, με έμφαση ιδίως τις μονάδες αυτές της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Εκεί δηλαδή όπου τα νέα στελέχη του Στρατού «ψήνονται» και αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Κατά την ομιλία του ο Αρχηγός, συμφώνως με το ΓΕΣ, τόνισε στους νέους Αξιωματικούς, τη σπουδαιότητα της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως στις Παραγωγικές Σχολές και στις Σχολές Εφαρμογής, όπως η ΣΧΠΖ στη Χαλκίδα για το Όπλο τους, προτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν και να επιδιώξουν όλες τις μελλοντικές εκπαιδεύσεις τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ακολούθως, ο Στρατηγός Κωστίδης, πάντα συμφώνως με το ΓΕΣ, επισήμανε ότι  το προσωπικό αποτελεί το  καλύτερο οπλικό σύστημα και παρότρυνε τους νέους Ανθυπολοχαγούς να περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τους υφιστάμενους τους ώστε να αναπτύσσουν πρωτοβουλία για δυναμική εκπαίδευση των οπλιτών θητείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ