Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: «Ψήφος στο ΚΚΕ για να καταδικαστεί η ΕΕ των πολέμων και της αδικίας»

 
Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: «Ψήφος στο ΚΚΕ για να καταδικαστεί η ΕΕ των πολέμων και της αδικίας»

Ενημερώθηκε: 27/05/24 - 21:19

Στην ανάγκη να καταδικαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων και της αδικίας, καθώς και τα κόμματα που υλοποιούν αυτή την πολιτική, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας, επισήμανε πως είναι ένα «πολυπαραγοντικό φαινόμενο κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

«Για παράδειγμα εκτός από άμεσα μέτρα ανακούφισης, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει και χθες νομίζω, όπως η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, η κατάργηση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα, σε ενέργεια κ.λπ. Αυτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Έχουν κόστος, θα μπορούσαν να έχουν γίνει και θα ανακούφιζαν τη λαϊκή οικογένεια, γιατί κυρίως το ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι η κερδοφορία κάποιων λίγων ομίλων, αλλά πρώτα απ’ όλα πως ο ελληνικός λαός θα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Και βεβαίως χωρίς αυτά τα μέτρα δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το ζήτημα της ακρίβειας έχει να κάνει με το τρίπτυχο: Υψηλές τιμές, χαμηλοί μισθοί, φόροι που στενεύουν το λαϊκό εισόδημα. Ανέδειξε τις αιτίες της ακρίβειας όπως η συνθήκη του Μάαστριχτ, η επεκτατική πολιτική, η «πράσινη μετάβαση», η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κ.α. ενώ χαρακτήρισε «κάτι σαν γελοιότητα» την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν.

Υπογράμμισε πως η αγανάκτηση και η οργή, η καταδίκη της ΕΕ, μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί «πάντα η αριστερά έβλεπε τον λάκκο των λεόντων». Όποιος θέλει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, πρέπει να ψηφίσει μόνο το ΚΚΕ, είπε, συμπληρώνοντας πως η ψήφος στα άλλα κόμματα θα είναι χαμένη, όπως και η αποχή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις με την Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, υπενθύμισε πως πρόκειται για ΝΑΤΟικούς «συμμάχους» και προειδοποίησε πως πάμε σε φάση αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Πηγή: enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ