Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 
geetha

Ενημερώθηκε: 20/05/24 - 00:48

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με τη συμμετοχή και των Ενόπλων Δυνάμεων τελέστηκαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις Μνήμης για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών την Αθήνα, όπου παρέστη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Στρατηγού Δημήτριου Χούπη.

Οι προαναφερθείσες εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Επισκόπου
Ευρίπου κ.κ Χρυσοστόμου, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής στο ΜΑΣ στο Σύνταγμα η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων σκοπών του Μνημείου πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και ανδρών της Προεδρικής Φρουράς ενδεδημένων με την ενδυμασία των Ελλήνων ανταρτών του Πόντου, ΜΑΖΙ, με τους Εύζωνες φρουρούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ