Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Παρέλαση της Αλεξανδρουπόλεως με …διακλαδική παρουσία!

 
 Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Παρέλαση της Αλεξανδρουπόλεως με …διακλαδική παρουσία!

Ενημερώθηκε: 15/05/24 - 17:54

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Διακλαδική παρουσία υπήρχε φέτος στην παρέλαση των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως, για την 104η επέτειο της απελευθερώσεώς της από τον Ελληνικό Στρατό, που πραγματοποιήθηκε χθες στην πρωτεύουσα του Έβρου, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ως εκπροσώπου του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Κωστίδη, ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη.

Στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση που ακολούθησε παρέστησαν επίσης: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, ο Yφυπουργός Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Μουφτής Διδυμοτείχου κ. Χαμζά Οσμάν, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις περιέλαβαν τον κατάπλου της κανονιοφόρου (Κ/Φ) «ΚΑΣΟΣ», στο λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως, με δυνατότητα επισκέψεως από το κοινό, την έπαρση της μεγαλύτερης Ελληνικής Σημαίας, την τέλεση Θείας Λειτουργίας και Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Δόμνας Βιζβύζη, την πραγματοποίηση
μαθητικής και στρατιωτικής παρελάσεως με τη συμμετοχή πεζοπόρων τμημάτων
και μηχανοκίνητων μέσων της Μεραρχίας, τιμητικό άγημα του Ναυτικού
Σταθμού Βορείου Ελλάδος (ΝΑΣΒΕ), την επίδειξη από τη Διμοιρία Επιδείξεως της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), καθώς και διελεύσεις
ελικοπτέρων επιθετικής αναγνωρίσεως τύπου OH-58 Kiowa Warrior της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και μαθητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ