Απετράπη ή όχι κάποιο εντυπωσιακό «χτύπημα» με τη σύλληψη του μέλους των «Πυρήνων της φωτιάς», των δύο ΟΥΚάδων και του πορτιέρη; Χωρίς απάντηση το ερώτημα αν και τα διακινούμενα σενάρια θέλουν τον πρώην τρομοκράτη να προμηθεύεται εκρηκτικά από τους ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι αστυνομικοί πριν τις συλλήψεις προσπάθησαν να βρουν στοιχεία που να τον συνδέουν τον τρομοκράτη με τους ΟΥΚάδες, χωρίς όμως να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, έθεσαν σε κλοιό τους τέσσερις άντρες, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους. Εντούτοις δεν ήρθαν σε επαφή.
Σε κάθε περίπτωση οι αρχές ψάχνουν την άκρη του νήματος στις σχέσεις του πρώην στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με καταδικασμένους ποινικούς και τη Greek Mafia. Στο μικροσκόπιο μπαίνει τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκε στην κατοχή του πρώην τρομοκράτη.
Ελεύθερα χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφέθηκαν τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα. Στη φυλακή οδηγείται και πάλι το πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς». Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποίηθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».
Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia».
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.
Ο τρομοκράτης μετά την αποφυλάκισή του το 2019 είχε αποσυρθεί από το αντάρτικο πόλης, ενώ είχε αναπτύξει πλέον σχέσεις με ποινικούς. Τα οκτώ χρόνια παραμονής του πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού επέτρεψαν στο ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς να αναπτύξει φιλίες με «βαριά ονόματα» του οργανωμένου εγκλήματος. Οι φιλίες αυτές δημιούργησαν τις προϋποθέσεις προκειμένου το άλλοτε ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» να περάσει από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα.
Μάλιστα, φερόταν να έχει αναπτύξει σχέσεις με άντρα που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό από επαγγελματίες εκτελεστές. Με τον δολοφονημένο στον Κορυδαλλό Βασίλη Ρουμπέτη, το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχε πολύ στενές σχέσεις και ήταν συνεργάτες αφού είχαν από κοινού ανοίξει πρατήρια καυσίμων. Από την έρευνα είχε προκύψει πως ο επονομαζόμενος «Ράμπο» μετά την δολοφονία του Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων της «Greek Mafia» από την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση των ομογενών, είχε βάλει βόμβες στους αντιπάλους τους στον Ασπρόπυργο και στην Θεσσαλονίκη ως αντίποινα. Ερευνάται αν σε αυτό έλαβε την βοήθεια του πρώην τρομοκράτη.
Όταν δολοφονήθηκε ο «Ράμπο» από τους ομογενείς στο Κορυδαλλό, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς φοβήθηκε πως θα ήταν ο επόμενος και επί τέσσερις μήνες κρυβόταν στην Θεσσαλία. Ακόμη και όταν επέστρεψε στα Κάτω Πατήσια, ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του. Δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε ότι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Η έρευνα άλλωστε για την μαφία των ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες και του πολέμου που έχει ξεσπάσει με το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα για το λαθρεμπόριο τσιγάρων παραμένει σε εξέλιξη και ο «κύκλος του αίματος» δεν θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί.