Χωρίς «γαλάζια» απάντηση οι επιθέσεις σε Παυλόπουλο, Καραμανλή και Μειμαράκη

 
Χωρίς «γαλάζια» απάντηση οι επιθέσεις σε Παυλόπουλο, Καραμανλή και Μειμαράκη

Ενημερώθηκε: 04/11/16 - 09:45

Μπορεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ χθες το επίκεντρο να ήταν οι εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες και την συγκρότηση του ΕΣΡ, ωστόσο δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες από βουλευτές, οι οποίοι βλέπουν διαρκώς την αξιωματική αντιπολίτευση να μην παίρνει θέση για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις, που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το «καραμανλικό» στρατόπεδο.

Μάλιστα αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μια διαφορετική στάση απέναντι στον Προκόπη Παυλόπουλο, ειδικά και μετά την συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Δευτέρα και η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα όπως διέρρεε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη.

Η "σιγή ιχθύος" από το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εικάζουν πολιτικά στελέχη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς οι περισσότερες βολές, που έχει δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προέρχονται από στελέχη της επιρροής της ηγετικής ομάδας της Πειραιώς, πρόσωπα του εκσυχρονιστικού μπλοκ του Κώστα Σημίτη, (με τα οποία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης) και στελέχη προσκείμενα στον Αντώνη Σαμαρά. Αν εξαιρέσουμε τους λεγόμενους "σαμαρικούς", όλα τα υπόλοιπα στελέχη, που βάλουν κατά του Προέδρου, ο κ. Μητσοτάκης έχει την δυνατότητα να τα "μαζέψει", παίρνοντας θέση δημόσια και ξεκάθαρη, όπως έχει πράξει σε άλλες περιπτώσεις θεσμικής εκτροπής.

«Δεν μπορεί να κατηγορούμε με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών μας την κυβέρνηση για περιστατικά θεσμικής εκτροπής και να μην υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση από τη ΝΔ όταν δέχεται επιθέσεις το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας» έλεγαν χαρακτηριστικά "γαλάζιοι" βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα δεν έκρυβαν την έκπληξη τους για τις αναίτιες επιθέσεις που δέχεται ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας.

Παράλληλα τα ίδια στελέχη σημείωναν πως με την στάση του, αλλά και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε ενεπλάκη σε ζητήματα, που αφορούν την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Ειδικά για την χθεσινή επίθεση λάσπης, που εκτός του κ. Παυλόπουλου στο στόχαστρο μπήκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μειμαράκης, η ΝΔ θα έπρεπε να αντιδράσει άμεσα και έντονα. Αντ´ αυτού ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να τηρήσει "σιγή ασυρμάτου", γεγονός το οποίο ερμηνεύτηκε από πολλούς ως "σιωπηρή συναίνεση" στις επιθέσεις.

Γενικά, πάντως, για τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ είναι ξεκάθαρο πως οι βολές εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου έχουν ως στόχο, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά το Καραμανλικό στρατόπεδο και κυρίως τον Κώστα Καραμανλή. Το γιατί είναι προφανές. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει σημαντικά ερείσματα στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην βάση της ΝΔ. Ερείσματα που είναι πιθανόν να ενισχυθούν σημαντικά, απο τα αποτελέσματα της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, γεγονός, που ενδεχομένως, ορισμένους, αυτό να τους ενοχλεί ή και να το θεωρούν πολιτική απειλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζήτημα ωρών ο ανασχηματισμός - Διαβάστε ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την ηγεσία και 13 βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP

ΚΑΙΡΟΣ 4/11/2016: Σύννεφα και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας

«Μαχαίρι» στα επιδόματα βάζει ο Κατρούγκαλος

Ένας νεκρός και περισσότεροι από 30 είναι οι τραυματίες από την έκρηξη στην Τουρκία