Πανελλήνια θλίψη για το θάνατο του 43χρονου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Μια ζωή γεμάτη... «μάχες»

 
Πανελλήνια θλίψη για το θάνατο του 43χρονου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Μια ζωή γεμάτη... «μάχες»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 14/10/22 - 18:27

Συγκίνηση στο πανελλήνιο, έχει προκαλέσει ο θάνατος του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη που άφησε το πρωί την τελευταία του πνοή σε ηλικία 43 ετών, μετά από άνιση μάχη δυο ετών με μια νέα μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα nut.

Η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη βύθισε σε πένθος όλη την χώρα. Ο Νικολαΐδης προσέφερε στην Ελλάδα σπουδαίες χαρές και με τις επιτυχίες του διέδωσε το Τάε Κβον Ντο.

Με την χαρακτηριστική του κραυγή το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σϊδνει, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης καθήλωσε τους πάντες. Και αν τότε είχε έναν τραυματισμό, τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να μην «σπάσει».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης από την κούνια ασχολήθηκε με το Τάε Κβον Ντο. Σε ηλικία μόλις 3 χρονών ξεκίνησε τις προπονήσεις στο σύλλογο του πατέρα του «Μέγας Αλέξανδρος». Από μικρός η αφοσίωση, τα σωματικά του προσόντα του έδωσαν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει. Το 1996 κατέκτησε το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό και λίγους μήνες αργότερα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Οι επιτυχίες αυτές του άνοιξαν την όρεξη. Ένα χρόνο αργότερο ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης με το χρυσό μετάλλιο στους Εφήβους.

Το 2000 το όνειρο έγινε εφιάλτης. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η τύχη όμως του γύρισε την πλάτη. Στον δεύτερο γύρο έσπασε το πόδι του με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Ο… ψηλός όμως ήταν μαθημένος στα δύσκολα. Δεν τα παράτησε. Επέστρεψε πιο δυνατός και οι επιτυχίες του έφεραν πρωτόγνωρες χαρές στην Ελλάδα. Το 2004 κατέκτησε το χρυσό στην παγκόσμια Πανεπιστημιάδα και ήταν η απαρχή για τη μεγάλη πορεία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας σε ένα κατάμεστο γήπεδο κατέκτησε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ήταν η χρονιά που έφερε το δεύτερο ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο. Στο Πεκίνο έφερε τη νέα τεράστια επιτυχία. Νωρίτερα την ίδια χρονιά είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρώμη, ενώ είχε την τιμή να είναι και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία.

Το 2010 κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αγία Πετρούπολη. Στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του το 2012 είχε την τιμή να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Το 2013 φόρεσε στο στήθος το αργυρό και πάλι μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνη της Τουρκίας.

Αναλυτικά το βιογραφικό του

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.: 17/10/79 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΥΨΟΣ: 2.00
ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ Ο.Α.: 2000, 2004, 2008, 2012
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

2010 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - 3ος Χάλκινο μετάλλιο
2009 - Παγκόσμιο πρωτάθλημα - 5ος
2008 - Ολυμπιακοί Αγώνες - 2ος Αργυρό μετάλλιο
2008 - Ευρωπαϊκό πρωταθλημα - 1ος Χρυσό μετάλλιο
2004 - Ολυμπιακοί Αγώνες - 2ος Αργυρό μετάλλιο
2004 - Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα - 1ος Χρυσό μετάλλιο
1998 - Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας- 3ος (Χάλκινο μετάλλιο)
1998 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - 5ος
1997 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - 1ος (Χρυσό μετάλλιο)
1997 - Μεσογειακοί Αγώνες - 2ος (Αργυρό μετάλλιο)
1996 - Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - 1ος Χρυσό μετάλλιο
1996 - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - 1ος Χρυσό μετάλλιο

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΓΓΑΜΟΣ, ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
ΧΟΜΠΙ: ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ