Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από τη ζωή στην Πάτρα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν ίχνη ύποπτης ουσίας και στη Μαλένα.
Συγκεκριμένα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης μιας ύποπτης χημικής ουσίας στον οργανισμό του παιδιού.
Για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως επισημαίνεται, αυτή η ουσία δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.
Οι νέες τοξικολογικές στη Μαλένα
Πλέον οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, ώστε να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, αμέσως μετά τον εντοπισμό της κεταμίνης στην άτυχη Τζωρτζίνα, που πέθανε στις 29 Ιανουαρίου του 2022.
Θυμίζουμε πως η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία.
Το χρονικό θανάτου Μαλένας
Στις 13 Απριλίου του 2019 η μικρή Μαλένα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 3,5 ετών. Όπως εξηγεί η μητέρα της όλα κυλούσαν φυσιολογικά στη ζωή του μικρού κοριτσιού μέχρι τη στιγμή που παρατήρησε πρησμένους αδένες. Οι εξετάσεις έδειξαν οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία με αποτέλεσμα το παιδί να εισαχθεί στο νοσοκομείο Παίδων για θεραπεία. Κι ενώ το παιδί φαινόταν να ανταποκρίνεται κανονικά στη θεραπεία, εντελώς ξαφνικά ένα βράδυ κατέληξε στον ύπνο. Ηπατική ανεπάρκεια ήταν η αιτία θανάτου, ωστόσο, σε αυτό το σημείο είναι που ξεκινούν τα πολλά ερωτηματικά, αφού η ιατροδικαστική εξέταση αντί να διαλευκάνει το τοπίο, μάλλον, δημιούργησε μεγαλύτερο μπέρδεμα. «Το ήπαρ του παιδιού ήταν πεντακάθαρο. Τόσο καλές ηπατικές εξετάσεις δεν έχουν συχνά τα παιδιά που μπαίνουν για θεραπεία στο ογκολογικό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το πόρισμα δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά.