Αν ψάχνετε ένα εύκολο αλμυρό σνακ που θα κόψει την πείνα των παιδιών και θα τα κρατήσει χορτάτα στο σχολείο και όχι μόνο, τότε η αυγοφέτα είναι η ιδανική επιλογή.
Μία αλμυρή παραλλαγή του γνωστού διάσημου French Toast γίνεται εύκολα, γρήγορα και κυρίως σπιτικά, με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
• 3 αβγά, μεσαία
• 200 γρ. γάλα
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
• 500 γρ. ψωμί
• 200 ml σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σπορέλαιο.
• Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
• Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ για να τραβήξουν υγρασία και από τις δύο πλευρές.
• Προσθέτουμε τις κομμένες φέτες στο τηγάνι σε δόσεις και ψήνουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.