Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Ενημερώθηκε: 12/01/22 - 12:08

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!

Υλικά: 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, 150 γρ. ρύζι καρολίνα, 50 γρ. ελαιόλαδο, 1 λεμόνι το ξύσμα, 1 μέτρια πατάτα, 1 καρότο, 1 αυγό, 1 ½ κ.σ. χλιαρό νερό, 2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο, ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για το αυγολέμονο: 60 γρ. χυμό λεμονιού, 2 αυγά, 1/6 ματσάκι φρέσκο άνηθο.