«Οι συλλήψεις στη Ρόδο για κατασκοπεία κορυφή του παγόβουνου για τη Θράκη»

 
«Οι συλλήψεις στη Ρόδο για κατασκοπεία κορυφή του παγόβουνου για τη Θράκη»

Ενημερώθηκε: 20/12/20 - 09:19

Κοινό μυστικό αποτελεί στην Θράκη, ότι οι συλληφθέντες στη Ρόδο -για κατασκοπεία-μουσουλμάνοι πολίτες, αποτελούν την “κορυφή του παγόβουνου”, σε έναν μακρύ κατάλογο προσώπων που τελούν υπό την επιρροή τουρκικών συμφερόντων και προξενικών αρχών υπηρετώντας σκοπιμότητες ξένες προς τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, το σχέδιο της Τουρκίας για… εκτουρκισμό των Ρομά της περιοχής με επίκεντρο τον μεγάλο οικισμό Ρομά της περιοχής όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ, αλλά συνεχίζεται, από πρόσωπα… γνωστά και στους ντόπιους και στις αρχές!

«Είναι άνθρωποι μέσα από τον οικισμό, αλλά και άνθρωποι σε επαφή με το Δροσερό» τονίζει. «Μπορεί να είναι ο πρώτος σου ξάδερφος, ο θείος σου, μα και άλλοι, δυστυχώς, που είναι και απλωμένοι σε δημόσιες υπηρεσίες. Είναι άνθρωποι που έχουν σε δημοτικά συμβούλια τον πρώτο λόγο.»

Η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία στο παρελθόν δέχθηκε απειλές και επιθέσεις για τις προπαθειές της να καταγγείλει και να αποτρέψει ανάλογες ενέργειες, προσθέτει: «Σε προσεγγίζουν, μέσω του θρησκεύματος. θα πουν ότι είσαι καλός Μουσουλμάνος, να έρχεσαι πιο συχνά στο τζαμί… Όλα αυτά γίνονται μέσα από το θρήσκευμα και τη γλώσσα. Λιγότερο επιθετικά απ` ότι στο παρελθόν, αλλά πρόκειται για προσπάθειες που δεν θα τελειώσουν. Δεν πέτυχαν ποτέ και πολλά πράγματα, γιατί στη Θράκη υπάρχουν και οι μητρικές γλώσσες των ανθρώπων και υπάρχει πλέον από το κάθε άτομο της περιοχής μας, που ασχολείται με τα πολιτιστικά, εμπειρία διαχείρισης αυτών των θεμάτων. Ο κάθε Έλληνας πολίτης που έχει συνείδηση μπορεί να καταλάβει πλέον τα παιχνίδια. Εξηγώ σ΄ αυτόν τον κόσμο, πως άλλο είναι εθνικότητα, άλλο είναι η γλώσσα και άλλο είναι το θρήσκευμα. Το θρήσκευμα, γίνεται γι αυτούς (σ.σ.: τους στρατολογημένους από τον τουρκικό παράγοντα) μέσο εκτουρκισμού, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά γιατί δεν μπορούν να απαντήσουν στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.»

Την ίδια ώρα απευθύνει έκκληση και στην ελληνική πολιτεία να στηρίξει τους Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης: «Θέλουμε τα παιδιά μας να παίρνουν ελληνική εκπαίδευση. Έλληνες πολίτες είμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε εμείς την ταυτότητά μας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να έρθει να δει αν τα 3.000 παιδιά αν χρειάζονται παιδικούς σταθμούς, αν χρειάζονται νηπιαγωγεία, αν χρειάζονται δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και αυτά να είναι δημόσια, ελληνικά, να μην είναι μειονοτικά. Προσπαθούμε να βάλουμε τέλος την ταύτιση των Ρομά με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα και εδώ το Δροσερό η νοοτροπία αλλάζει, αλλά αυτό πρέπει να υποστηριχθεί και από την εκπαίδευση.»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Militaire.gr 

Πηγή: